Protipanické opatření!

13. 04. 2021 22:15:23
Těší mne, že se mohu podílet na realizaci důležitého protipanického opatření, neboť za ně považuji seznámení s následujícím textem.

Věřím, že každý, kdo v poslední době sdílel s členkou Rady ČT paní Ing. Hanou Lipovskou její obavy, jež měla o svůj život, si může konečně oddechnout a prodlévat v setrvalém klidu. Do celé té tragikomické záležitosti vnesly osvobozující světlo některé nové skutečnosti.

Respekt 13. 4. 2021:

Radní Lipovská přišla na Krajské ředitelství Policie České republiky v Praze odpoledne před jednáním rady, v úterý 6. dubna. Policistovi z odboru extremismu a terorismu, který její oznámení přijal, sdělila, že se cítí být ohrožena na životě. A podala na místě v tomto smyslu trestní oznámení – to je podmínka, aby mohla být člověku přidělena ochrana.

Trestní oznámení Hany Lipovské a její obavy o život vztažené konkrétně k dalšímu dni vyústily v přidělení takzvané „krátkodobé ochrany“. Policista ji sice vyzval, ať tedy na jednání, z nějž má obavu, nechodí, ale Hana Lipovská odpověděla, že tam jít „chce a musí“. Tohle odpovídá na veřejností často kladenou otázku, proč policisté vlastně neporadili Haně Lipovské, ať se – stejně jako mnozí další radní v době korony – připojí on-line.

Jako podpůrný argument pro ohrožení svého života sdělila Hana Lipovská do protokolu informaci o přátelských varováních, kterých se jí dostalo od dvou soukromých osob. Jeden člověk jí poradil, ať si v metru raději nestoupá blízko kolejí, a druhý, ať si dává pozor na auta, aby ji nějaké nesrazilo.

Mediaguru 13. 4. 2021:

Lipovská policistům sdělila i jména expertů na bezpečnost, kteří jí poradili, ať se obrátí na policii. Jednalo se o Radka Kotena z SPD a sociálního demokrata Antonína Staňka.

Forum 24 13. 4. 2021:

„Paní Hana Lipovská mi zavolala v neděli nebo pondělí před radou. Sdělil jsem jí obecné informace, které bych řekl každému občanovi, který by se na mě obrátil a bál se o život, protože mu chodí výhrůžky. I vám bych – stejně jako jsem to řekl paní Lipovské – v takovém případě sdělil, že policie vám tu ochranku buď přidělí, nebo nepřidělí na základě poznatků, které jí sdělíte, a doporučil bych vám, abyste se na orgány k tomu určené obrátila, pokud máte na základě nějakých relevantních informací obavy o život,“ vysvětloval podle Respektu Koten.

Na zjištění už reagoval také generální ředitel České televize Petr Dvořák. „Pokud se prokáže, že radní vtáhla do dění v radě policii a zneužila ji, pokud kroky namířené proti České televizi konzultuje s politiky, pokud šíří nepravdivé zprávy, je to už dost důvodů k tomu, aby sněmovna, která má na činnost Rady ČT dohlížet, nastavila jasně hranice, co je a není přípustné,“ prohlásil.

Kde se berou všechny ty konspirační teorie, fantasie, paranoie? Možná vznikají i z nedostatku skutečné a smysluplné práce. Bez legrace. Možná, že z toho lidem někdy hrabe tak, že pro ostatní je to k nevíře. K nevíře natolik, že z leknutí jim uvěří. Z leknutí z pomyšlení, že nad našimi životy bdí lidé šibnutí.

Poznámka k bezpečnostním expertům:

Po vstupu do parlamentu byl SPD navržen na předsedu bezpečnostního výboru, což bylo kritizováno opozicí a řadou médií vzhledem k tomu, že Koten je na Facebooku členem mnoha skupin, které podporují odchod České republiky z EU. Je například ve skupinách „Za záchranu světa před Němci, ilumináty a USA“, „Chceme pryč z NATO a EU – Rusko je náš opravdový přítel“ či „Stop Američanům, stop americkým kolonám a stop americké provokaci Ruska“.[9] Sdílel také poplašné zprávy z Aeronetu, který je považován za dezinformační web a monitoruje ho i Ministerstvo vnitra ČR. Šířil dál například zprávu o úniku záření z francouzské jaderné elektrárny. Tuto dezinformaci vyvracel například Státní úřad pro jadernou bezpečnost.[10] Mezi další hoaxy, které sdílel na sociálních sítích patří příspěvky o nebezpečnosti mikrovlnek a o chemtrails. Předsedou bezpečnostního výboru byl zvolen hlasy ANO 2011, KSČM, SPD a Václava Klause ml

https://www.respekt.cz/agenda/kde-se-vzala-policejni-ochrana-radni-lipovska-oznamila-ze-ma-strach-z-reditele-ct

https://www.mediaguru.cz/clanky/2021/04/sarapatka-predklada-vyzvu-k-odvolani-lipovske-z-rady-ct/

https://www.forum24.cz/mam-strach-z-reditele-ceske-televize-oznamila-radni-lipovska-podala-trestni-oznameni/

Autor: Jaroslav Herda | úterý 13.4.2021 22:15 | karma článku: 11.71 | přečteno: 539x

Další články blogera

Jaroslav Herda

Psala o strachu voličů Zemana ve svém blogu jinak, než jak napsaly Parlamentní listy.

Pedagožka, spisovatelka, blogerka a mluvčí Společnosti učitelů českého jazyka paní Veronika Valíková Šubová oslovila kováře - redakci Parlamentních listů.

28.3.2024 v 7:22 | Karma článku: 16.69 | Přečteno: 614 |

Jaroslav Herda

Proč má naše vláda vždycky pravdu?

Pokusím se odhadnout prapříčinu motivů vedoucích pisatele k ironicky míněným výrokům, podobným titulku blogu paní Valíkové Šubové.

27.3.2024 v 12:00 | Karma článku: 16.71 | Přečteno: 633 | Diskuse

Jaroslav Herda

Výsledek mého průzkumu slovem

Zdrojem mi byla diskuse pod mým včerejším blogem. Její obsah se dal částečně předem odhadnout. Některé její výraznější anomálie byly velmi podnětné.

24.3.2024 v 9:01 | Karma článku: 10.01 | Přečteno: 319 | Diskuse

Jaroslav Herda

"A proč tu ještě tolerujeme Petra Pavla?" (Petr Gruber 22. 3. 2024 8:54)

Nechme maličkých přijít k prameni poznání a pomozme jim najít cestu k němu. A také těm, kdo přicházejí z dáli. Když upřímně hledají odpovědi a rozumět nám chtějí.

23.3.2024 v 11:27 | Karma článku: 16.91 | Přečteno: 942 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 43 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 15.90 | Přečteno: 204 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 46 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 11.27 | Přečteno: 137 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 19.50 | Přečteno: 247 | Diskuse
Počet článků 276 Celková karma 12.36 Průměrná čtenost 565

Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...