Policejní razie (akce Sabuéso) byla zaměřena na garáž známého novináře Marka Wollnera!

15. 04. 2021 21:44:40
Podnětem bylo oznámení místního občana, který si při svých procházkách se psem už delší dobu všímal podezřelých aktivit několika osob.

Z Wollnerovy garáže policie odvezla několik předmětů doličných. Jeden z nich měl být původně odeslán do francouzského města Sèvres v departmentu Hauts-de-Seine u Paříže. Oznamovatel se po několika týdnech pozorování obrátil telefonicky přímo na šéfa Bezpečnostního výboru Parlamentu ČR pana Radka Kotena, který následně předal potřebné informace policii. Krátce po zásahu byl zatčen zaměstnanec ČVUT Ing. Pravoslav Bastlíř CSc., který asi před rokem Wollnerovi & spol. dodal za úplatu technickou dokumentaci pro výrobu zařízení, jež bylo policií zabaveno těsně před jeho dokončením. Skutečnost, že Ing. Bastlíř na dokumentaci pracoval v čase placeném ČVUT, bude jen marginální částí obvinění.

Jméno oznamovatele policie zatím odmítá sdělit. Důvodem je obava o jeho bezpečí. Na doporučení ministra vnitra Jana Hamáčka mu byla poskytnuta policejní ochrana a navíc byl přestěhován i se psem na neznámé místo. Přestože oznamovateli trvalo mnoho let, než se mu podařilo vyšlechtit plemeno, které je problematické, policejní vyšetřovatel byl zpočátku údajně na rozpacích, když bylo zjištěno, o jaký druh psa se jedná. Když se však seznámil s podrobnostmi o tom, jak zásadní roli tento domácí mazlíček sehrál, požádal ministra Hamáčka o schůzku, na níž by mu navrhl, aby byl zahájen chov tohoto plemene pro policejní účely.

Z výpovědi oznamovatele:

Kdy jste začal mít podezření, že se Wollner & spol. věnují nekalé činnosti?

No víte, mně už bylo divný to, že se u něj v garáži schází ta parta vždycky, když je počasí, že by jeden hyeny nevyhnal. Já chodím se Spíďákem ven, jen když je veku mizerně. To tady nikoho nepotkáme, a když jo, tak musím přejít na druhej chodník, protože Spíďáka se každej bojí. A to bylo taky moc divný, že ta Fridrichová, jak ho viděla, hned k němu a hned se s ním muchlovala a že je to moc pěknej pejsánek. To nemůže bejt normální baba. Kdyby Spíďák nebyl můj, já bych se takový bestii vyhnul obloukem.

Říkáte mu Spíďák asi proto, že je rychlý, co je ale na něm nebezpečného?

No rychlej, to von je, ale dal jsem mu méno Spíďák proto, že volím SPD. Když jsem si přečetl na wikině o Radkovi Kotenovi, bylo mi hned jasný, že to bude Spíďak. Já taky nesnáším amíky, všeho druhu, vod tý doby, co mi táta vyprávěl, jak musel chodit na pole sbírat americkýho brouka. A stejně jako Radek nechci, aby nás řídili nějaký ilumináti. A tu unii nám taky pod kůží. Tu nám byl čert dlužnej. Zrádci, co nás v osmatřicátým prodali Němcům a Němci, který nás pak schlamstli.

Jak jste zjistil, co se v té Wollnerově garáži vlastně děje?

Voni mě měli všichni za blbečka, takže moc opatrný nebyli. Dveře měli vždycky pootevřený, protože tam byl smrad z toho svařování a lakování. Vždycky když Fridrichová vyšla podrbat Spíďáka, tak jsem měl možnost se trochu podívat dovnitř. Když jsem jednou viděl, že maj na stole nějaký výkresy, tak mě to začalo zajímat. Vzal jsem si jednou sebou housku se salámem, a když se Fridrichová zas muchlala se Spíďákem, hodil jsem jedno kolečko turisťáku dovnitř tak, aby zajelo pod takovou plechovou skříň. Nikdo si toho nevšiml, jen Spíďák. Vtrhl dovnitř a strašně zuřil. Všichni chlapi vyletěli z garáže jak čamrdy a já dělal jako že ho chci odtamtud dostat ven a přitom jsem výkresy ofotil mobilem. S chlapama ve fabrice jsme chvíli dumali, než jsme na to přišli. Musel v tom jet i ten jejich generální Dvořák. Nepouštěl by je všechny najednou na nějakou reportáž. Byl to melouch, o kterým musel vědět. Matocha měl pravdu, že to sou novináři.....no jen jako.

Myslíte kvazinovináři?

Přesně to. Jejich hlavní práce je něco úplně jinýho, jak vidíte.

Myslíte si, že to bude konec Evropské unie?

Tak to určitě. Andrej Babiš to rozmázne tak, že se v Bruselu nebudou stačit divit. Víte, já jsem věděl, že Radek Koten nemá vygumováno, i když se mu kde kdo posmíval i kvůli těm mikrovlnkám. Myslím, že Babiš pošle do Bruselu takovou nótu, že budou padat hlavy.

Věříte, že tato kauza bude mít za následek i zastavení výroby mikrovlnek?

Věřím. Já jsem tu svoji vyhodil hned, jak Radek zjistil, co ta mrcha umí (smích)...

No (smích).... Já se musím (smích)...

Co je Vám na tom najednou tak smíchu? Co jste chtěl říct?

Že se musím smát. Ne že bych nebyl rád, že se povedlo celou tu špinavost díky Spíďákovi odhalit, ale musím se vždycky smát, když si vzpomenu, jak Fridrichová ve svěráku pilovala z titanový oceli ten banán.

..........................................................................................................................................

Dílčí nformace poskytnuté Nejvyšším státním zastupitelstvím:

Obvinění Nora Fridrichová, Marek Wollner, Jakub Železný a Václav Moravec připravovali ve spojení s cizí mocí podvod na obyvatelích celé Evropské unie, a to s plným vědomím generálního ředitele České televize Petra Dvořáka a s významnou pomocí Ing. Pravoslava Bastlíře CSc. Jednalo se o výrobu prototypu zařízení, které měl Petr Dvořák osobně převézt do Bruselu, kde se měly uskutečnit i bankovní převody na účty jmenovaných osob. Zásahem Policie České republiky bylo zmařeno nejen převezení zařízení, ale i zmíněné bankovní převody. Podvod měl zajistit několika průmyslníkům dlouhodobé zisky tím, že dovážené banány, které nesplňovaly svým tvarem nejvyšší třídu jakosti, by díky zařízení, jehož plány dodal Ing. Bastlíř, byly mechanicky upraveny, a to i změnou struktury za pomocí zářiče, jaký se používá v mikrovlnných troubách. Laicky by se dalo říci, že šlo o ohýbačku na banány.

.........................................................................................................................................

Čtenáře možná bude zajímat, co mi k tomu před malou chvílí řekl investigativní žurnalista Lubomír Xaver Veselý: Spíďákovi potomci budou zařazeni do speciálního chovu pod přímým dohledem ministerstva vnitra. Plemeno bude využíváno především jako eskortní služba pro osoby pronásledované podvratnými živly, zvláště pak pro osoby pronásledované probruselskými rozvraceči nenávistnými vůči vyspělé demokracii České republiky.

Banán z titanové oceli, který Nora Fridrichová nestihla dokončit a který se měl být v Sèvres uložen jako etalon vedle takzvaného mezinárodního metru na Mezinárodním úřadu pro míry a váhy, se stane exponátem Muzea Policie České republiky.

...........................................................................................................................................

Žhavé novinky od Xavera: S majitelem Spíďáka byl na policii dokončen inetikit muže, který často přijížděl za obviněnými a vozil jim guláš nebo dršťkovku vlastní výroby. Je jím pravděpodobně a nikoli překvapivě známý člen Rady ČT a potížista Zdeněk Šarapatka.

Název plemene, které bude Spíďákem znovu obnoveno, si bude moci Česká republika zvolit sama, protože toto plemeno je již dávno vyhynulé a zapomenuté. Z důvodu zvýšení efektu odstrašení policie uvažuje o názvu česká svině.

Autor: Jaroslav Herda | čtvrtek 15.4.2021 21:44 | karma článku: 18.18 | přečteno: 1305x

Další články blogera

Jaroslav Herda

Psala o strachu voličů Zemana ve svém blogu jinak, než jak napsaly Parlamentní listy.

Pedagožka, spisovatelka, blogerka a mluvčí Společnosti učitelů českého jazyka paní Veronika Valíková Šubová oslovila kováře - redakci Parlamentních listů.

28.3.2024 v 7:22 | Karma článku: 16.41 | Přečteno: 576 |

Jaroslav Herda

Proč má naše vláda vždycky pravdu?

Pokusím se odhadnout prapříčinu motivů vedoucích pisatele k ironicky míněným výrokům, podobným titulku blogu paní Valíkové Šubové.

27.3.2024 v 12:00 | Karma článku: 16.70 | Přečteno: 625 | Diskuse

Jaroslav Herda

Výsledek mého průzkumu slovem

Zdrojem mi byla diskuse pod mým včerejším blogem. Její obsah se dal částečně předem odhadnout. Některé její výraznější anomálie byly velmi podnětné.

24.3.2024 v 9:01 | Karma článku: 10.01 | Přečteno: 319 | Diskuse

Jaroslav Herda

"A proč tu ještě tolerujeme Petra Pavla?" (Petr Gruber 22. 3. 2024 8:54)

Nechme maličkých přijít k prameni poznání a pomozme jim najít cestu k němu. A také těm, kdo přicházejí z dáli. Když upřímně hledají odpovědi a rozumět nám chtějí.

23.3.2024 v 11:27 | Karma článku: 16.91 | Přečteno: 942 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.90 | Přečteno: 578 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2005 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.77 | Přečteno: 288 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.31 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 274 | Diskuse
Počet článků 276 Celková karma 12.42 Průměrná čtenost 565

Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...