Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P66e42t26r 88P75á59l94k26a

13. 12. 2013 17:21

jeden vzkaz od jiného pravdoláskaře: to jste ale napsal tupý blog. Je ovšem super, že ho žádný strážce dobrých mravů nesmaže.

Mimochodem, ten strážce dobrých mravů a slušného konání (opravdu mimořádně odporný termín) by mohl taky třeba dohlížet na délku vlasů naší mládeže, aby náhodou nějaký adolescent nechodil jako vagabund! Další strážce by zase mohl dělat domovního důvěrníka a třetí bude posuzovat závadnost písňových textů.

Oblastí, nad kterými je třeba váš dohled určitě najdete spoustu, stačí jen chtít!

2 1
možnosti
Foto

Admini a šéfredaktoři jsou také strážci, takže tupý je Váš trapný komentář, Vy ostrovtipe.

0 1
možnosti

Je zajímavé, jak si mnoho lidí myslí že jsou lepší než ostatní. Případně, že někdo mily, mladý, hezký a osvícený na nás dohlédne a nastane rád na zemi. Houby, milý autore. Lidi jsou parchanti a ten kdo se dostane do podobné pozice, je buď parchantem a nebo se jím za chvíli stane. Proto rozumní lidé preferují svobodu, se všemi nevýhodami. I když to občas může bolet

4 1
možnosti
Foto

Určitá míra cenzury existuje všude. Jinou má Blesk, jinou třeba iDNES, Lit. noviny, Respekt .... Vy jste zřejmě zkušený promítač. Promítáte vlastní představu o sobě(jaký byste byl na nějaké pozici parchant) do druhých.

0 0
možnosti
Foto

Tak cenzura má být prováděna strážci dobrých mravů a slušného konání? Taková capovina a jak to zní vznešeně, panečku :)

3 1
možnosti
Foto

Inu, je to něco podobného jako že by policie neměla podporovat organizovaný zločin. taková capovina :-)

0 0
možnosti
Foto

Pletete si blogery s vazalskými redaktory.

A pokud bloger neporušuje zákony státu, veškerá další omezení jsou jen proti duchu Listiny práv a svobod.

1 0
možnosti
PK

P83a30v83e28l 13K23u82r71a95l

12. 12. 2013 22:56

"nactiutrhání" krásné slovo... ale teď co dělat pokud si o někom myslím že žádnou čest kterou by se dalo utrhat nemá? Z duše ho nenávidím a myslím si že zbytek popupace by měl před jakoukoli asociací s tímto člověkem být varovanán?

To to jako nesmím udělat? 

Nesmysl. Naopak je třeba aby lidi zcela otevřeně začli vyjadřovat svoje názory na kohokoli a bez jakéhokoli obalu. Pokud si o někom myslím že je to senilní arogantní alkoholik (současný prezident ČR) tak to budu říkat a říkám naprosto otevřeně a všem. Je to můj názor a ten budu ventilovat bez ohledu na následky.

Mimochodem nic to nemění na tom že jeho protivník v druhém kole prezidentské volby je podle mne senilní arogantní šašek který už dávno nemá v jakékoli aktivní činnosti co dělat.

(A upřímně... já nemám problém s tím že se někdo podobně vyjádří o mne. alespoň všichni víme na čem jsme a neztrácíme čas zbytečnou snahou o maskování našich názorů a pokusy o spolupráci která vzhledem k osobnímu přesvědčení nemůže nikdy fungovat.)

Své pocity a názory vždy vyjadřuji zcela otevřeně a bez jakékoli sebecenzury. A bez ohledu na názory ostatních lidí a nebo "škody" které jim to způsobí.

1 2
možnosti
Foto

Ona svoboda jednoho je vždy na úkor svobody druhého. Aby jí bylo pro oba dost, musí být oba skromní. To platí i pro svobodu slova. Takže, když „žumpa“ přetéká může sebou strhnou i  dobrá slova. Není také dobré přeměňovat naši společnost na technickou laboratoř a zkoušet, jaké maximální zatížení vydrží, stejně jako by tomu bylo třeba u železného profilu. Zlomy ve společnosti znamenají vždy tragédii. Proto není zrovna správné nepravdy testovat tím, že se počká, zda se zvedne dostatečný odpor. Pakliže se totiž nezvedne, stává se nepravda, jak já to  nazývám, pravdou všeobecnou. Nebezpečím společností je také to, že nepravdy se šíří rychleji a hlasitěji. Pravdy mnohdy tiše a nenápadně. Takže společnost, která jen „křičí“, ztrácí schopnost poslouchat sebe sama. Není schopna pomocí sebepoznání určit vlastní potřeby.

3 1
možnosti
Foto

Svoboda nemusí být na úkor druhého. Pokud se respektují svobody okolních subjektů, tak dojde ke konsenzuálnímu setkání na hranicích svobod.

1 1
možnosti
Foto

Zkusím stručně: moudrý s rezolutními prohlášeními váhá a slova váží, zbrklý někdy neváží slova a hloupý ani příliš neřeší obsah či dopad svého prohlášení. Povýší dojem na fakt. Hloupí pak i co do frekvence prohlášení bývá čilejší. Výsledný dojem může být, že většina lidí je hloupých nebo, že se svět někam řítí.

Jen blbec díky tomu volá pro omezení svobody. Svoboda nepatří jen salonním intelekruálům. Svoboda je víc než načančaný "stůl s intelektuálskými pochutinami". Ale lidi si ji neváží....dokud o ni nepřijdou.

4 1
možnosti
MS

Nemáte (alepoň pokud jde o blogery) pravdu. Zapomínáte, že jakýkoliv vylhaný, či nactiutrhačný blog je okamžitě předmětem většinou fundované kritiky diskutérů. Takže nakonec ta diskuse k článku působí výchovně, očistně a  u r č i t ě  l é p e  než cenzura. Lidi nejsou tak pitomí, jak si možná myslí pan Menzel (kterého mám jinak hodně rád).

3 0
možnosti
Foto

Pak je tedy kodex blogera k ničemu a na lži bude muset pořád někdo reagovat, aby se nemuselo žít příjemnějšími tématy....:-)

2 0
možnosti
RP

"Cenzura je nutností, ale nikoli prováděná nadutými, nevzdělanými slouhy, ale strážci dobrých mravů a slušného konání."

  

Budou ti strážci vybavení pravomocí zavírat lidi bez soudu? Mohli by, když jsou slušných mravů. Moudrý cenzor přece nikoho nezavře jen z nějakého osobního pocitu.

1 2
možnosti
MR

M53i30l77a63n 32R30a40d11e38k

12. 12. 2013 18:59

ono staci ze samozvani strazci moralky uz v Anglii si podali prodavace sandwichu proto ze na twitteru poslal komentar ohledne sveho pomaleho pocitace a prirovnal ho k Mandelovi, nebyl to nechutny vtip (ale i kdyby byl) a byl sikanovan celych 8 hodin, odebrali DNA, otisky prstu a zabavili pocitac, ktery budou muset prohlidnout jako by se jednalo o teroristu. To ze se delaly vtipy o Thatcherove, a dokonce se o ni verejne na ulici zpivalo a byla oznacovana jako "bitch", to tem samozvancum nevadilo. Ne ze by melo. Ale to je prave ta krasa chvalitebne a jemne cenzury.

0 0
možnosti
MR

M98i65l84a15n 11R81a73d73e45k

12. 12. 2013 18:51

ja mam porozumeni pro vase rozhorceni kdyz slysite tu zumpu, ja napriklad neposloucham rap, ale jako pravicak ho nechci zakazovat. Je spousta filmu na ktere bych nikdy nesel jelikoz se mi hnusi i ten namet. Ale ihned jak se nekdo povysi nad masy a chce urcovat vkus, vzdy podle sebe tak VZDY, podotykam vzdy, to skonci kdyz ne autokratickym rezimem v nejlepsim pripade, v horsim diktaturou.  Protoze v tomto pripade se musi nejaci lide povznest nad ostatni, a jelikoz jsou to stale lide a ne andele vzdy to dopadne blbe. Lepsi nevkus a sprostota na kterou vas nikdo nenuti, nezli zase diktatura.

1 1
možnosti
RP

Ale to tak, nezlobte se hned tolik. Pan Herda ještě ani nestačil uveřejnit seznam povolených témat, k nimž se budeme smět vyjadřovat a vy hned na něj takhle zhurta.

1 1
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 1385x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik