Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdo si chce zničit život, ten si způsob najde. Představa, že mu to zakážete, je mylná. Je věcí rodiny a přátel, aby zkusili podobně postiženému na nohy. Jenže ejhle, naše společnost je přece postavená tak, že individuální zodpovědnost (ať už za sebe, nebo za své blízké) přenáší na stát. A tak případný příbuzný gamblera bude nadávat, proč stát (obec) povolil herny, místo toho, aby se mu pokusil pomoci. Otec prostitutky se bude divit, jak se může jeho dcera prodávat a proč jí to někdo nezakáže - místo, aby přemýšlel nad tím, jestli na tom třeba nemá svůj podíl.

A o tom celá ta "zakazovaná" je. Přenos zodpovědnosti (a tím i vinny) z individuální roviny na rovinu společenskou. Taková moderní forma odpustku.

1 0
možnosti
Foto

A já si zase myslím, že stát se chová pokrytecky. Kdyby chtěl stát dát lidem tu maximální možnou svobodu(nezodpovědně), tak by už dávno v hospodách nabízeli legálně číšníci k pivu fet, není-liž pravda? Jistěže! Marihuanu dozajista. Blízcí a příbuzní gamlera, pokud vím, neobviňují stát za to, že přišli o střechu nad hlavou nebo o půjčenou sumu. Vědí, že to manželství zničil gambler a že tu půjčku prohrál gambler. A že se nakonec zničil třeba v kriminálu nebo se třeba upil, nebo začal prodávat drogy, aby splatil dluh. Navíc jsou ty bedny zkmotřeně vymyšlený, a to včetně podprahového působení těch blikajících bludiček a zvuků.

0 0
možnosti
Foto

Pokud zakážete automaty, nedopadnete to stejně jako s prohibicí v USA? Mám pocit, že herny se přesunou tam, kde na ně stát nebude moc. Všechny zisky poplynou, hádejte komu. Ti, co chtějí hrát, si ty herny najdou.

2 0
možnosti
Foto

Částečně asi ano, ale jednoduchý přístup zvyšuje nebezpečí. Nejsem přítel prohibice, ale poznámka je to podnětná, protože v USA neuspěla i díky mafii, která korumpovala chudáky politiky:-) Kdo je opravdu extrémně náchylný k hazardu, ten třeba najde cestu ke kartám, ale stát by se neměl chovat jako divka, která má na každém rohu vyšpulíno. Za peníze, které jsou jen iluzí zisku.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS