Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Absolutní svobodu pro příslušníka jakéhokoli společenství nelze nikdy zajistit. Pokud dáme svobodu, těm, kteří pak ohrožují svým svobodným počínáním svobodu ostatních(ne-li všech), jsme infantilní utopisté, pokud se dožadujeme, aby nám někdo zajistil odstranění negativních projevů té námi hloupě a v přemrštěné míře umožněné svobody. Jako kdyby dítě přišlo do ZOO a řeklo." Vypuťtě vsechny. I tygly. Ale hlídejte je ať mě nětěděrou:-)

0 0
možnosti
Foto

Správně, jakápak svoboda, a ještě o ní vést řeči. Kam by to vedlo.

A nebo..... dobře, řeči ještě jo, ale dál nic. Šlus.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, ale s oblibou říkám, že svoboda jednoho je vždy na úkor svobody druhého. Vždy si hraji s myšlenkou, že mnohé fyzikální zákony lze uplatnit i na chování společnosti.

0 0
možnosti
Foto

Svoboda nemůže být nikdy na úkor druhého.

0 0
možnosti
MD

Tak treba, oni jsou 'horni' a 'spodni' fetaci. Ted se nevi, o ktere se jedna. To pak tezke prohlaseni.

0 0
možnosti
Foto

Zakážeme to, nebo ono protože vaše argumenty se zdají být logické, ale zbavujeme tím určité lidi svobody.  Pokud jsme zakázali tohle, existuje  možnost, zakázat další věci, které někomu nevyhovují, nebo je považují za hrozbu a tak se pomalu ale jistě propadáme do novodobého otroctví.  Jeden ze zakladatelů Spojených států kdysi řekl:

Jestliže lidé za kousek jistoty vymění kousek své svobody, dříve či později ztratí obojí.

1 0
možnosti
Foto

Ach, ta náramná svoboda: vyjít s dětmi před dům, nechat je zvesela vyběhnout do parku, pak zjistit, že auto je fuč, ptotože s ním už nějaký zadlužený gambler uhání k nějakému šikulovi, který ho rozebere na díly ...nádherná představa. Pak ta úleva, že v parku dospává několik feťáků a dceruška se svobodně píchla o infikovanou jehlu takzvané buchny. Paráda:-) Inu, chce to mít to brnění.....

1 0
možnosti
RH

To je těžké, to je hodnotová debata. Když někdo zakáže jakoukoli legální činnost, tak tím obecně snižuje míru svobody každého člověka a navíc to příspívá k etatistické ideologii, na základě které lidé propadají dojmu, že by stát měl rozhodovat, co je pro nás dobré. Na druhé straně vidím problémy, které gambling přináší. Problém je v tom, že na základě neuváženého zacházení některých jedinců se svobodou je omezována svoboda i těch rozumných. A podobné uvažování může vést až k velkému bratrovi, který bude vždy lépe než my vědět, co je pro nás dobré.

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Proto jsou ty záležitosti těžké k rozhodování. Tedy jak pro koho:-)

V téhle věci by byl absolutní zákaz asi na místě nebyl. To bychom mohli chtít zakázat i loterii:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 1385x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik