Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Podepisuji se pod názor autora. S drobnými korekturami. Kosatíka čtu celkem pravidelně, mám rád jeho pohled na historii, ale třeba i jeho pohled na Čáslavskou. Je dobré si všimnout, jak se chová její oponent, děkan Ševčík (to jenom na okraj).Jistě i on historii jenom interpretuje, jako ostatně každý historik. On jí navíc beletrizuje. Mně pojetí autorů velmi vyhovuje, je určitě zkratkovité, pravděpodobné, myslím, že to není ani hraný dokument. Nebudu se s nikým přít, to je ztráta času. Každý má právo na svůj názor.R^

0 0
možnosti
Foto

já na to radši vůbec nekoukám, nechci si pokřivit vlastní vzpomínky

0 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím. Nebyl to dokument, jako nebyly předchozí díly. Byla to jen interpretace.

0 0
možnosti

mám pocit, že jsme každý viděli v TV jinou "inscenaci"...protože ve mně to jen potvrdilo to, že Havel vyměnil své prezidentování za generální pardon pro komouše

2 1
možnosti
Foto

To by v tom byl čert, kdybychom se všichni shodli.

1 0
možnosti
MR

M78i37l53a22n 23R45a15d32e95k

1. 12. 2014 18:24

mate pravdu, dodnes se hazi vina za vsechno co se nestacilo udelat,nebo naopak udelalo, jakoby se Havel po te co ho udelali presidentem stal nejakym diktatorem s neomezenou moci.

Myslim si ze jste se meli komunistu zbavit a KSC zarazit, nejaka ta obdoba nemecke denacifikace by byvala byla na miste. Ale Havel neoplyval takovou moci, to meli udelat jini. Havel pouze vyburcoval spolecnost, a ta si mela udelat poradek.

5 2
možnosti

v tomHavlovi nemáte pravdu - pokud by se obdoba denacifikace udělalo, bvylo by to možné pouze hned - a právě v té době po soukromé schůzce s Čalfou vyměnil Havel funci prezidenta za "pardon" pro komouše - bylo to jasné i z oné inscenace, kdy druhý den poté vysotupil poprvé  s projevem v TV a nahlas řekl, že komouši byli úplně stejní lidé jako my ostatní, i oni museli držet ústa a krok...a zároveň z pak z moci hlanvího vyjednavače a posléze prezidenta zarazil všechny pokusy o nějaké "vyrovnání" (viz jeho "tlustá čára za minulostí")

1 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 13,00
  • Průměrná čtenost 1357x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik