Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co se týče pracovních podmínek a lidské důstojnosti, stát by se neměl nikdy chovat přezíravě a lhostejně. Už proto, že má máslo na hlavě. Kolik je to let, co jme slyšeli ve zpávách o velkoskladu nelegálně dováženého textilního zboží? Stát nečinně přihlížel. Jako arogantní parchant? Možná. Kolik textilek krachlo? Není tu souvislost? Nepracují někteří zaměstnanci v marketech proto, že jim jejich fabrika krachla z těchto či podobných důvodů?

0 0
možnosti

Podle mne je to typický problém, který by neměl řešit stát, nýbrž odbory, zaměstnanci a zaměstnavatelé. Pokud práce o svátcích představuje pro zaměstnance obchodních řetězců takový problém, nic jim nebrání v tom, začít pomocí nátlakových akcí vyjednávat o změně. Právo na stávku přece mají uzákoněno. Jak se říká "kdo se bojí, defekuje v síni". Pokud by do toho měl vstupovat stát, musel by řešit i spoustu jiných odvětví, kde se pracuje o svátcích.

1 0
možnosti
Foto

Stát by si měl plnit povinost - zasahovat, pokud je porušován zákon, a to ať už jsou lidé zastoupeni odbory nebo ne.

0 0
možnosti
Foto

PS: Ta vyslovená pochybnost, že by se lidé uměli věnovat o nedělích a svátcích svým rodinám, je něco podobně sprostě předpojatého, jako kdyby hoteliér zavřel teplou vodu a řekl hostům, že jsou prasata a stejně by se nemyli.

0 0
možnosti
Foto

I35v20o 28C10i38l84i98c11h

6. 12. 2014 18:34

Co jsem tak slyšel od zainteresovaných, tak o ty sváteční směny je mezi zaměstnanci docela velký zájem, protože jsou s příplatkem. Takže kdo jít nechce, nemusí.

2 0
možnosti

J23a75r51a 22R26a26n87k

6. 12. 2014 19:22

Pred 68. nebyly zadne obchody otevrene a lidi si nestezovali, pouze na nedostatek zbozi a ti, kteri se mohli divat na rakouske a nemecke programy, vedeli, ze jinde se zije i lepe, ale presto v Nemecku a Svycarsku zadne obchody v nedeli otevrene nejsou a padem druhe hodiny odpoledni se v sobotu zavira.

0 0
možnosti
  • Počet článků 287
  • Celková karma 13,35
  • Průměrná čtenost 1390x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik