Diskuse

Nový článek

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

To je pořád dokola o tom samém. Kdyby mezi lidmi vládla slušnost rytířských poměrů, nebylo by třeba drábů a tohoto opatření. Kdyby lidi dokázali přiznat, že prostě jeli na černo a dokázali za to zaplatit, neboť k jízdě bez platné jízdenky je nikdo nenutil, nemuseli by být snad ani revizoři. Ale nežijeme v Kdybylandu, takže lidé využívají služeb podnikatelského subjektu a neplatí z dojmu, že jde o službu veřejnou a tedy za ni platí někdo jiný... Ve skutečnosti mi ostatní, co poctivě platíme. 

Být to můj podnik a moje unikající peníze, také bych hledal řešení, jak se domoci spravedlnosti a vybrat peníze, které mi unikají. Ty pak můžu dále investovat do firmy, pokrýt náklady, zlepšit pracovní podmínky zaměstnancům, benefity, důchodové připojištění atd. 

Nevím, kde se bere pocit, že žijeme v době, kdy je vše zadarmo a kdy kontrola a výběr unikajících plateb za služby je nějaké fašounkovství. Prostě dopisem s pokutou dnes už nikoho nevyděsíte. ;-)

0 0
možnosti
Foto

To je dobře, že byste hledal řešení. Jde jen o to, aby to řešení nebylo buranské nebo dokonce v rozporu se zákonem. Nevím, kde se bere ten pocit, že když se někomu nechce kontrolovat jízdenky v tramvaji, smí zdržovat lidi a omezovat jejich svobodu.

0 0
možnosti
JC

Netahejte do toho fašismus. Byl by to moc dobrý článek, kdybyste neudělal tehto lapsus.

0 0
možnosti
Foto

Zkuste si najít definici, není to tak prostý pojem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 1371x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik