Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je vzácné dnes si přečíst hlas rozumu. R^

1 1
možnosti
Foto

Pan Halík, a asi i Vy, byste si měli denně připomínat heslo sv. Františka z Assisi - "Bože, dej mi sílu, abych se smířil s věcmi, které nedokážu ovlivnit..." To sami muslimové ve svých zemích musejí CHTÍT žít dobře a hodnotně, a hlavně pro to musejí tam u nich něco sami udělat, ovlivnit svou budoucnost. Doma dopustili, aby se jim to sesypalo, a my jim máme poskytovat prostor pro další pokusy?

2 0
možnosti
Foto

Ani my jsme se příliš nevyznamenali.

1 0
možnosti
Foto

Nejsem si jistá, jestli je dobrý uprchlíky přijímat a nebo ne. Ale tohle mi přijde jako dobrý zamyšlení, které nepopírá existenci problému, jen nabízí jiný úhel pohledu :)

3 0
možnosti
RH

Jde o to, aby ta debata nebyla emotivní a nepostrádala hodnotové hledisko. Možná že více než islamisté ohrožuje evropskou civilizaci ztráta evropských hodnot, která se v předmětném diskurzu projevuje právě v xenofobních postojích.

1 0
možnosti
MK

RvRvRv Argumentů by se našlo dosti, tak snad za všechny jediný: neřešíte druhou a třetí generaci (nepředpokládáte, že muslimové budou své děti vychovávat k ateismu nebo dokonce jako Křesťany)!!Recept v západních státech nenacházejí a my se nemáme poučit a máme si myslet, že jsme sežrali všechnu moudrost světa. Se všemi to jde, ale islám a demokracie dohromady nejde; a říkají to sami muslimové a to tací, kteří nejsou žádní radikálové.

3 3
možnosti
JR

J32a65r84a 35R25a21n51k

19. 12. 2014 8:17

Do Kanady prichazeli prvni Syrane jiz v 19. stoleti, integrovali se vice a rychleji, nez nekteri Evropane, nebo Cinane, stale mate ghetta, kde se mluvi pouze italsky, polsky nebo cinsky.

http://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Canadians

0 0
možnosti
LW
JZ

Ale uprchlíci nejsou žádný problém (snad finanční, ale to vem čert, peněz se už vyhodilo na větší nesmysly). Ti skutečně chtějí jen v klidu žít. Problém je jejich třetí generace.

Vy, a při vší úcte i pan Halík, si prostě jen nechcete připustit, že svět nikdy nefungoval podle ideálů humanismu. Nefunguje podle toho, co je "dobré". Správnou věc může (a nakonec to tak vždycky bylo) udělat jedině mučedník, ne národ nebo společnost. Protože mučedník jaksi zemře. Narozdíl od národa nebo společnosti si to může dovolit. Sám za sebe se můžete chovat jako socha humanisty a budeme vám tleskat, ale pokud chceme přežít, musíme přenést přes srdce i ty "špatné" činny.

6 0
možnosti
Foto

Svět se vždy topí v krvi, když se na humanismus zapomíná!

2 2
možnosti
PT

Toto myšlení je opravdu "moudré" budeme zkrátka dělat,  že  obrovské a neřešitelné problémy s muslimy a afričany v západní Evropě vůbec nevidíme a budeme doufat že u nás k tomuhle nedojde, je přece spousta mírumilovných muslimů a afričanů,  kteří se snadno integrují a budou držet nad vodou naši ekonomiku a důchodový systém ;-D

Co k tomuhle říci, to se jen člověku vybaví jedno hezké  přísloví "Chyby dělá každý ale jen hlupák dělá stejné chyby opakovaně"

5 0
možnosti
RH

Nikdo netvrdí, že to musíme dělat stejně jako Británie nebo Francie.

5 2
možnosti
PP

Trefne vyjadreno. Obracena strana fanatismu a striktni polarizace tematu z principu nemuze prospet. Nemam problem pochopit opravneny strach z (ne)rizene imigrace a politickeho, bigotniho islamu, mj. protoze ho sdilim, ale nevim cemu by mela prospet pausalizace vuci amorfnimu davu, ve kterem je vyznamne procento lidi, kteri chteji v klidu v Evrope fungovat. Natoz pak ostrakizace jednotlivcu, ktery "se opovazi" na nebezpecnou generalizaci upozornit.

5 3
možnosti
PT

Akorát je potřeba také vidět že mezi těmi kteří chtějí v klidu v Evropě fungovat je opravdu velké množství těch,  co nám chtějí výhledově nahradit Ústavu Koránem a občanský zákoník právem šárie. A tyhle dvě skupiny,  které mají jedno společné a to je to,  že potřebují ke svému životu Korán mešity bohužel nejde žádnou destilací od sebe oddělit.

Tvrdit že jsou nějací hodní a neškodní muslimové, kteří ráno vstanou a dělají všechno podle Koránu je totéž jako tvrdit že i mezi nacisty bylo hodně slušných a snášenlivých lidí.

6 1
možnosti
MR

M24i51l16a21n 47R60a77d48e25k

17. 12. 2014 19:09

nejsem hystericky rusofob, jen ten Putin a krymsti pohlavari mi vadi. Necitim nenavist proti Nemcum nebo Rakusakum, nicmene bych ve 30. a 40. letech proti Nemecku byl, a nejake to "nejsou vsichni stejni" by mi bylo na prd. Nic proti Japoncum, ale za WW2 Americanum nic moc nezbyvalo nezli je dat do sbernych taboru. Pozor! nebyly to koncentraky, meli domecky kde zili s rodinou, ale prece jen nebyl cas na rozlisovani. Nehlede na to ze ti Japonci z druhe ci treti generace se radi nechavali zlakat od japonske vlady ke kolaboraci, i pres to ze jejich rodice byli loayalni k USA. Dnes je obdobna situace s muslimy. Nikdo netvrdi ze vsichni jsou zli. Ale ani oni nejsou s to rozlisovat kdo se necha zlakat. Ted radte jak na to

3 0
možnosti
Foto

Však Karel Čapek byl usmýkán právě příznivci blížícího se Hitlera, před nímž varoval. Snad nejsme tak podvyvinutí, abychom neuměli ohlídat omezené množství předběžně už prověřených uprchlíků. Jiné země to umí. Nebo myslíte, že jsme národ neschopných. Rozvědčíci přece nemusejí hlídat jen paní Nečasovou.....:-)

3 3
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 1385x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik