Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Myslíte jako když se komunisté navzájem zavírali a mučili?

0 0
možnosti
JN

Komunismus je Láska. a kapitalismus je zločin a hnus!

0 0
možnosti
Foto

Váš nadpis mi nějak připomněl část jisté oslavné básně:

"... pětadvacátý únore, který se třpytíš jako šňůra perel na labutí šíji dělnického hnutí..."

Členy a sympatizanty KSČ(M) jsem tu několikrát vyzval, aby KONEČNĚ udělali pro lidi něco prospěšného, např. z příspěvků zakoupili zavřený podnik, rozjeli výrobu a zaměstnali nezaměstnané za výhodných podmínek. Bezdomovcům aby postavili byty. Odezva žádná.

Tak to zase zůstane na těch kapitalistech.

Jaký rozdíl mezi opiem a komunismem? Žádný, oboje je produktem nezralých makovic.

2 0
možnosti
Foto

Možná většinu příspěvků utratí za propagandu - transparenty s Leninem, Stalinem a pod.:-)

1 0
možnosti
MR

M85i69l89a56n 64R50a38d55e77k

26. 12. 2014 2:53

jo kdyby byly v riti ryby...... kdyby homo sapiens byl utvoren uplne jinak kdyby nam nekdo zmenil DNA, tak to jo. Ale on i ten vesmir neni takova harmonie jak jsme o nem snili. Takze to by Buh musel stvorit uplne jiny vesmir, makrokosmos a mikrokosmos take. V obojich jeden pozira druheho, a nas omyl spociva v tom ze si myslime ze nejsme casti prirody

0 0
možnosti
JR

J60a63r20a 60R12a71n14k

26. 12. 2014 1:11

Predevsim se nekterym vyplatila ta laskaR^, financne. Jen kdyby nemusel v kazde zemi vyvrazdit miliony lidi.....a proc i to vrazdeni mezi sebou? Z lasky?;-)

0 1
možnosti
MS

V základech komunizmu je ale princip nenávisti a kolektivní viny: za zlo ve světě může třídní nerovnost. Po odstranění vykořisťovatelských tříd, které je potřeba nenávidět, zlo ve světě zmizí.

To se ani jednou nestalo, naopak v komunistických diktaturách zlo enormně vzrostlo. Lze shrnout: Mezi láskou a komunistickou láskou je rozdíl jako mezi aktem a pietním aktem.

6 0
možnosti
RH

Pokud by byli lidé andělé, pak bychom mohli žít jakémkoli systému. Komunismus ovšem neopodstatněně předpokládá, že uspořádání společnosti ovlivní morálku konkrétních lidí. Přitom na počátku je "revoluce", která je z podstaty aktem bezpráví.

11 0
možnosti

Také jsem si říkal, že komunismus je docela hezký systém, akorát pro nějaké jiné bytosti, nejlépe anděly. Přičemž daný andělský stát aby byl řízen přímo Bohem (protože jenom on má veškeré informace, takže nepotřebuje trh k alokaci zdrojů). 

KarmaR^

3 0
možnosti
Foto

Hm, zajímavé myšlenky takže

1) lkát na hrobě politicky nevhodných osobností se ve svobodné a demokratické zemi nedoporučuje ;

2) úspěšní, osvícení kapitalisté jsou ti nejlepší komunisté

0 8
možnosti
Foto

Šířit nenávist, plivat do tváře obětí, lhát o justičních vraždách - to není nevhodné. ale zhovadilé

Bod 2 je váš názor.

9 0
možnosti
JP

J91o58s12e21f 75P91o49t43r

25. 12. 2014 21:49

Zakladatelé komunismu si byli vědomi nedostatečného morálního vybavení lidí ke komunistickým myšlenkám. Nicméně se spoléhali na univerzální proces  vedoucí ke  změně myšlení, totiž na evoluci, na vývoj. Jenže ten vývoj se jim jevil jako pomalý, tak na př. veliký vůdce světovéhp proletariátu J.V.Stalin nechal povraždit na 50 milionů většinou nevinných  spoluobčanů, aby vývoj urychlil (viz Solženicyn : Souostroví Gulag).

10 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 1385x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik