Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J40o76s79e33f 98P69o92t69r

9. 1. 2015 7:53

Kvůli prosazení socialistické myšlenky v Rusku bylo obětováno na 50 milionů většinou nevinných lidí. Kdo nevěří viz Solženicyn : Souostroví Gulag.

Ovšem, ani Lenin, ani Stalin nebyli masoví vrazi, osobně nezabili ani člověka. To za ně dělala armáda jejich následovníků a přívrženců, a myslím, že ani tito lidé nebyli masoví vrazi. A co tedy byli ?

Byli to vyznavači nového náboženství, apoštolové nového vědecko-ateistického názoru a byli neochvějně a fundamentalisticky přesvědčení, že to přinese štěstí a ráj, a ti co nevěří, k tomu musí být donuceni i vyvražděním.

Ty myšlenky nelítaly volně po světě, každý krok byl teoreticky, vědecky podložen, propaganda, nové knížky, filmy, tím vším se snažili podložit své činy.

Že to bylo náboženstí o tom svědčí i to, že ještě dneska jeho vyznavači oslavují a adorují mrtvolu svého zakladatele.

Na stejné úrovni byl ovšem i nacionální socialismus, jen s tím rozdílem, že ten ráj na zemi je určen pro vyvolenou rasu a ostatní budou otroky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 13,10
  • Průměrná čtenost 1385x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik