Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

P47e10t16r 64J61í73l25e19k

29. 11. 2017 23:22

U stromů je potřeba nechat posudek na odborníkovi.

Může mít-přetnuté kořeny po nějaké stavební činnosti, (Výkop, komunikace, ap)

- pro laika neviditelná vážná poškození - (zatékání do srůstů)

-prorostlý dřevokaznou houbou, její plodnice nemusí být vždy vidět, ale za-

sažen je celý strom a hrozí zřícením, Atd.

Mnoho stromů je poškozeno suchem, i znečištěním.

Často narážíme na problém naprosto nevhodně umístěné výsadby.

Ale nejčastěji evidujeme nesmyslné požadavky na kácení:

Příklady: - Rojí se kolem něho mouchy.

- Děti mi pod okny sbírají kaštany a děsně křičí

- Ráno brzo už tam sedí kavky, a já nemohu pro jejich křik dospat A mnoho dalších kuriozit. Tito stěžovatelé obíhají ulici s peticí, městský úředník se zalekne a strom jde dolů! Význam zeleně v lidských sídlištích je stále nedoceněn a zeleň je třeba chránit.

0 0
možnosti
Foto

Jistěže je mnoho důvodů, které nejsou na pohled vždy vidět. Na řezu se dá však velmi dobře poznat, jestli je dřevo napadené. A odborníci? Je to jako s lékařskými posudky. Častu jiný odborník "diagnózu" stromu nepotvrdí, ale to už bývá pozdě.

0 0
možnosti
Foto

R^pěkně jste to vystihl

0 0
možnosti
Foto

V Turnově se teď hádají, zda porazit krásnou třicetiletou jedli u hradu Valdštejn - prý překáží a kazí výhled. Proti rozhodnutí radnice pokácet několik lip v době hnízdění musel zakročit kraj. A pak, aby lid neprotestoval, byla tichosti v časných ranních hodinách zlikvidována Alej legií. Neb stromy překážely kanalizační rouře, kterou jakýs projektant umístil po stromy. O dva metry dál to asi nešlo. Též park přišel o řadu jehličnanů, neb prý byly choré.

Ovšem o kus dál si opravdu prohnilých stromů nikdo nevšímá. Však ty spadnou samy od sebe.

Vysvětluji si to tím, že zdejší radní topí dřevem.

Vám R^

0 0
možnosti
Foto

Jako by přibývalo nekrofilních postojů a vnímání.

1 0
možnosti
Foto

Pěkná paralela. R^

1 0
možnosti
Foto

R^ Asi nastaly nové Postřižiny, protože tak to opravdu chodí, různé okrašlovací spolky ani zdaleka nestíhají vysazovat nové stromy a zeleň... Občas někde kus alejí vyholí a zbytek nechají, jelikož se nedohodli lidé, sousedé v jedné ulici, i to se stává! Zkrátka, dle vzoru "kde je holo, je zřejmě i čisto"!! (až sterilní ovšem). Za komanče byl také nejoblíbenější betón. Sousloví- "Je to na beton" toho budiž příkladem.

2 0
možnosti
Foto

Vzpomínám si, že před lety ledové kry na nějaké řece odřely kmeny olší. Zíral jsem, když ve zprávách bylo sděleno, že budou vysazeny nové. Olše je schopna z pařezů vyhnat výmladky rychle a mocně. Ale zadarmo....:-)

2 0
možnosti
JS

Motorovku mám, už jsem i kácela. Náleťáky, prořez. S úctou a láskou jsem požádala o odpuštění za pokácení. Je to živá bytost...

0 0
možnosti
Foto

Nedávno jsem musel nechat pokácet smrk. Jedním z důvodů bylo zachování uspokojivých sousedských vztahů. Kácím také, ale nerad.

1 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 13,00
  • Průměrná čtenost 1357x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik