Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Ehm ... doporučuji pravidelně sledovat vývoj podobných kauz. Tahle záležitost s překvapivě nalezeným článkem je už více než 2 roky stará. Proběhlo to i normálním majnstrýmovým tiskem. Byl to žert nějakého novináře ale podařilo se mu alespoň na pár hodin vyvolat rozruch na Hradě i v podhradí. Ale koukám, že některé přeposílače mailů to vzrušuje i dnes. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Ehm...já jsem to nikomu nepřeposlal a vím, že je to statrá věc. Že měl tento zvláštní druh humoru novinář, jsem nevěděl. Děkuji. Jak jste si jistě všiml, bylo pro mne snadné přijít na to, že je to nesmysl. Ale fakt, že tento "žert" mnoho lidí neodhalilo a přeposílali to dál, je důvod k zamyšlení nad japností takového žertu. Předpokládám, že víte něco o desinformačních taktikách. Jedna z nich je šířit informace pro i proti tak, aby se lidé unavili a ztratily zájem. Pokud se podařilo vyvolat rozruch na hradě i v podhradí, rozhodně se tak nestalo bez negativních důsledků. Je mnoho lidí, kteří tento e-mail dostali, aniž se zamysleli, aniž se pokusili přečíst část zachovaného textu, aniž by z toho pochopili tu ironii pana Peroutky a aniž se pak dozvěděli, že si někdo jen tak hrál. Původně jsem chtěl v článku dodat, že to mohlo být i naopak - namířeno ostře proti M. Zemanovi, s představou, že tak průhledná věc se brzo vyjasní. Ale zmátlo mne na tom, že část stránky chybí.

0 0
možnosti
AT

Ale vždyť já tím přeposílačem nemyslím vás.

O dezinformačních mailech vím dost, chodilo mi jich hafo, než jsem je odesílatelům začal vyvracet a zpochybňovat. Urazili se a už mi je neposílají. Jen těm, kteří nad nimi souhlasně zamručí a bezmyšlenkovitě přepošlou dál. Lidé totiž vždycky věří tomu, čemu chtějí věřit. Boj s hloupostí je nekonečný ale nesmí se vzdát.

0 0
možnosti
Foto

Mám podobnou zkušenost. Nikdo mi už takové maily neposílá. Mrzí mne, že mi vývoj téhle věci unikl. Nevěřil jsem totiž ani tomu, že se ty noviny našly v Čapkově vile, ale připadlo mi věrohodné, že Peroutka napsal ironický článek o Hitlerovi. Když jsem si kliknul na odkaz od Terezy Janků, rozplynulo se vysvětlení, které jsem pro pochybení Miloše Zemana měl (nebo co to bylo). Teď už zase nechápu, jak přišel na to, že by Peroutka něco takového napsal a dokonce to tak i myslel. Možná se mi to bude také stávat v nějakém pozdějším věku...........:-)

0 0
možnosti
AT

Jo našly se tam při nějakém novinářském mecheche :-)) K poslednímu odstavci: co dodat? Mám dost zkušeností s chováním starších lidí a jejich ztrátami paměti. Vím co dokáže utkvělá představa. Je to normální, čeká nás to skoro všechny. Jen je smutné, že takový člověk stojí v čele státu. A ještě horší je, že tento člověk lže i vědomě.

0 0
možnosti
AT

Ten článek jste stáhl vy nebo admin?

0 0
možnosti
  • Počet článků 296
  • Celková karma 13,42
  • Průměrná čtenost 1348x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik