Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Český národ sklízí, co zasel volbou Zemana.

1 0
možnosti
PT

"Kocourkov a Hulvátov", to nejsou dvě obce, to je dneska obec jediná zvaná Kavárna = nerozum, nezodpovědnost, nenávist a vulgární slovník.

Ona dneska Kavárna co do vyjadřování a rozumu je spíš nádražní hospoda. :-/

0 2
možnosti
Foto

J42o11s28e46f 49K59o22u48b28a

20. 10. 2018 21:51

Z výpovědi člena STB:

Jen bláhovci si mohou myslet, že by parta disidentů, různých flákačů, povalečů a narkomanů byla schopna změnit politický systém v tehdejším Československu.

Bohužel mnoho mých kolegů má ještě dnes strach o předlistopadové době hovořit.

Jsem ale přesvědčen o tom, že zlom může brzy nastat a lidé se mohou dozvědět hodně překvapivých informací o tehdejších disidentech, o prvním porevolučním prezidentovi Václavu Havlovi a o dalších, které dnes "národ" vyzívá pomalu za bohy.

Samozřejmě že existuje celá řada zajímavých a dosud nezveřejněných dokumentů, které potvrzují, že revoluci neudělali disidenti, kteří by si rádi revoluci dnes přivlastnili ale naopak všemocná STB.

1 0
možnosti
Foto

Chápu, že bývalí příslušníci StB si přejí být považováni za ty, kdo nám darovali svobodu a demokracii. :-)

1 0
možnosti
Foto

Můžu poprosit o vysvětlení pojmu "dělený lid"? Pokud to není překlep dělného lidu, tak nechápu :-).

0 0
možnosti
PL

P20e26t50r 66L48a56n89g22e53r

19. 10. 2018 15:23

A ona Pražská kavárna opravdu něco zasela? A opravdu existuje? Tím chci říct, že je nevýrazná, beztvará, neschopna vytvořit jakoukoliv platformu, jakýkoliv smysluplný program. Samotná kritika a vymezení se vůči čemukoliv je málo a samo o sobě nestačí. To ukazuje praxe.

4 1
možnosti
Foto

Samozřejmě, že žádná Pražská kavárna neexistuje. Je to jen pomyslný pytel, do něhož se házejí nehodící se, kteří něčím upomínají na určité osobnosti.

8 3
možnosti
Foto

Jak zmíněná výzva, tak i další pokusy o změnu poměrů se kdesi cestou rozplynuly a k cíli se nedopracovaly. Většinou měly už v zárodku zákódovaný neúspěch složením protagonistů a růzností představ.

Potvrzuje se, že úspěchu u nás dosahují populističtí tlachalové.

6 0
možnosti
Foto

S tou první části Vašeho příspěvku souhlas. Ovšem titíž mají nespornou zásluhu i na ůspěchy jiných tlachalů, ač v mnohém se od nich neliší:-/ Co se týká ,,oposmlouvy, tam Vám asi vypadlo to, co se skutečně událo,, a to i čí také zásluhou. Či jste to ,,jen" zapomněl jaksi raději?:-(

1 0
možnosti

Ne že bych s vámi částečně nesouhlasil. Problém ale spíš byl, že oni jenom vyhlásili nějakou výzvu, poplácali se po zádech, a to bylo vše. Ještě pak pokoušeli vytvořit novou stranu, ale ta se jim rozpadla dřív, než vznikla. Co pak s tím?

6 0
možnosti
Foto

Inu, uspokojení z ,,vykonaného" nebývá vždy úměrné ,,přání", do toho ,,vykonaného" vloženého;-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Dobře napsané. Obě části: jak ironie v první, tak seriozní podání v závěru.

Prezident Masaryk je nadčasový: Kocourkov a Hulvátov, které trefně zmínil, fungují bohužel i dnes.

6 0
možnosti
RS

R90u69d39a 88S35l35a12v72í34k

19. 10. 2018 11:50

Mohl by někdo pomocí 3-4 vět vysvětlit, co tím autor chtěl říct?

1 0
možnosti
Foto

To asi nemohl, ač jak kdo a jak komu.Rýpmutí si do Ševčíka, ač je jistě i proč, a obrana tzv. pražsk. kavárny, ač ta ,,současná" s ní má opravdu pramálo, ba až nic, společného. Tedy, kromě řečí;-) Tehdy se událo v oné kavárně toto:Děkujeme, odejděte! byla iniciativa někdejších studentských vůdců z konce 90. let, kteří vydali 17. listopadu 1999 stejnojmennou výzvu, s níž razantně zaútočili proti tehdejší politické elitě, udržující svým vládnutím v chodu tzv. opoziční smlouvu.;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 13,24
  • Průměrná čtenost 1385x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik