Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Asi ne. Čechům stačí hodit návnadu a pozorovat, jak ji jedni odmítají a druzí chválí. Čekat, až se tím sporem vyčerpají až k očekávané apatii. Nicméně na něco se tak vždy střádá.

0 0
možnosti
Foto

K43a51r81e44l 77C92a61c50h

20. 11. 2018 17:39

Jsem z těch pane Jaroslave jejichž názor na demonstrace 17. listopadu a i při jiných příležitostech způsobuje Vaši rozmrzelost. Ony ty demonstrace zase způsobují rozmrzelost mou. Nemám totiž rád davovou psychózu. Dav je snadno manipulovatelný. Stačí vhodný předzpěvák a dav jde jak za krysařovou píšťaličkou. V davové psychóze jednotlivec ztrácí přirozené zábrany a mnohdy při následném šetření davových excesů dotyčný nechápe, jak se mohl určitého jednání vůbec dopustit. Svedla ho totiž anonymita davu. Z těchto důvodů považuji masové demonstrace v době, kdy nepochybně není ohrožen svobodný demokratický volební systém, za způsob nefér nátlaku politiků, kteří neuspěli ve volbách. Já vidím současnou situaci asi takto. Tradiční strany se dlouhodobě chovaly tak, že ztratily své voliče. A tak volby vyhrálo hnutí, jejímž lídrem je úspěšný velkopodnikatel. A to je špatně. Ten má dávat úplatky politikům za umožnění přístupu ke státním penězovodům a ne je řídit. Tohoto je nutno z politiky odstranit. Je třeba jej zdiskreditovat a pokud to nezabere, je třeba neustálými obstrukcemi znemožnit jeho vládě práci, aby bylo možno poukazovat na nesplněné sliby. Aby lidé viděli, že marasmus, který panoval za vlády tradičních stran, panuje i za vlády nového nesystémového hnutí. Tak se vyhlašují týdny nepokojů, vyšetřují se aféry, které jsou ve své podstatě marginálií, ale nafouknou se neustálým omíláním a protahováním do obřích rozměrů. Vytahují se z archivů diplomové práce nových ministrů k jejich snadnému odstřelu atd. To vše organizují lidé, kteří neuspěli ve volbách s nadějí, že se jim ti voliči zase vrátí, až toho, kdo se jim vetřel do politiky, dostatečně očerní. Část lidí jim na to skočí a jdou demonstrovat, obzvláště, když je k tomu připraven i doprovodný koncert na Staromáku, či kde. Přitom by stačilo v klidu počkat do dalších voleb a tam by se politikům vystavil nový účet. Že všechny tyto akce škodí nám všem je politikům šumák. Těm jde ve velké většině jen o moc a o jejich prachy.

7 0
možnosti
Foto

Částečně souhlasím - Váš optimismus nesdílím- Vâš názor způsobí moji rozmrzelost jen pokud napíšete něco mnohem ..........mnohem.

0 0
možnosti
Foto

dráp je už zatnut, a docela hlubokoR^

1 0
možnosti
Foto

:-)Je, Karle, nějak jsem se zdráhal znít dramaticky.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 13,11
  • Průměrná čtenost 1357x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik