Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J87o94s38e42f 61P49o85t51r

26. 12. 2018 21:24

Komunismus bylo náboženství. Mělo vyznání víry :"Jediná objektivní realita je hmota. Hmota je věčná, nikdy nevznikla a nikdy nezanikne. jedním z jejich atributů je pohyb, zvláštním pohybem je evoluce a to až k dokonalému komunistovi. Provádělo iniciační pořady - vítání občánků, slavnostní sliby jisker, mládežníků, přísahy věrnosti policistů, vojáků, členů strany.

Počínaje mladými lidmi provádělo vymývání mozků - ve svůj prospěch pokřivoval filozofii, historii i přírodní vědy ve všech stupních škol a institucích - na vojně

Mělo svoji hierarchii, od okresních tajemníků po generálního. Ti byli v přísné izolaci, odděleni od ostatních, takže se těm ostatním zdáli jako polobozi. Nikdo si nikdy nedovolil je kritizovat, jinak okamžitě nastoupila VB a StB.

Měli svoje slavnostní mše, 1. máj, VŘSR a pod. Pracující dole na ulici mávátkami a třepetalkami zdravili většinou geronty vysoko v podoblačné výši na tribunách.

Historici tvrdí, že toto hnutí po sobě zanechalo na 100 milionů mrtvých. To když přepočtete na 60 let největší aktivity, vyjde denně na 4 000 mrtvých, denně 4 000 mrtvých každý den po dobu 60 let. Mezi těmi mrtvými jistě byla mnoho i na straně jejich barikády. Ti umírali s přesvědčením, že bojují za spravedlivou věc a s revoluční písní na rtech.

Kromě těch mrtvých po nich zbyla špína, nepořádek, zaostalost, poloprázdné obchody, zadrátované hranice........

2 0
možnosti
Foto

1) Domnívám se že demokracie je spíše metodou, která činí výsledný režim snesitelný.

2) Demokracie je založená na svobodě (projevu, podnikání, hájit se...) a důvěře v instituce stát...

3) Nerozumím paradoxu, kdy se bytostní autokraté (bolševici) ohánějí demokracií a oponenty obviňují z bolševismu.

Karma.

3 0
možnosti
Foto

Skutečná demokracie je stejnou utopií jako komunismus.

Nebo myslíte, že režimy v současných Pobaltských republikách či na Ukrajině, které označujeme za demokratické, mají se skutečnou demokraií něco společného?

0 4
možnosti
Foto

Kvalita demokracie je limitována kvalitou lidí v ní žijících.

3 0
možnosti
Foto

Čloěk ke suprovému životu žádný režim nepotřebuje, tím méně něco takového, jako je demokracie

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Když ten člověk zvolí krátký život na takovém fetu, že vnímá jen své tripy. Ale může to být i zdravý a veselý idiot. Nebo zálesák žijící mimo dosah pravidel, zákonů, sám.

2 0
možnosti
Foto

Ač karmu dal jsem, vnímám pozici komunistů poněkud jinak. Pravda určitě bude i v tom, že své příznivce a straníky již nemusí držet v bezpečné kleci, aby o ně nepřišla, což si ověřili zbývajícím elektoriátem po změně režimu a i tím, že se k nim hlásí další, noví blouznivci. Dále je však musí držet od demokracie dále tím, že jí budou kritizovat, byť méně nápadně a agresivně, ale o to vytrvaleji. Proto stále dochází k excesům (viz. např. Semelová), kdy je demokracie napadána a jsou do popředí vystavovány její problematické oblasti (chudí vers. bohatí, zaměstnanci vers. zaměstnavatelé), které v našich podmínkách jsou ještě více konfrontační a problematické.

Demokracie má samozřejmě svá slabší místa, své neuralgické body, a jejich zdůrazňováním komunisté udržují své přesvědčené ovečky ve svých řadách a nutně jim musí stále dávat naději, že komunismus není poražený a ještě se vrátí na výsluní. Nejde cestou vyhrocené konfrontace, ale stejně jako např. Rusko používají metody zastřené, nepřímé, o to však účinnější. Oni NIKDY neuznají a nepřijmou demokracii, protože tím by popřeli sami sebe, své učení a jejich nohsledi by přišli o své cíle, o naději naplnění svých ideálů. Možná jsou některé konfrontační výroky předních komunistů dokonce i záměrné a patří do celkového arzenálu komunistické manipulace a dekonstukce.

Možná, nevím, ale i to by mělo nejspíš být bráno v potaz.

2 0
možnosti
Foto

Pane Macháčku, vše, co jste napsal, souvisí s jejich komplikovanými postoji k demokracii a ke zločinům minulého režimu. Samozřejmě, že manipulují a záměrně vypouštějí bludy. Ale nejsou sami, což jim dává sílu. Výsledkem jsou občané - rukojmí, kteří se snaží obhájit volbu menšího zla. Jediná cesta pro voliče je nevolit profláknuté šejdíře. Žádné. Těžký úkol....dlouhá cesta, nikdy nekončící, ale pokud nezačnou lidi odmítat šejdíře, šejdíři budou vítězit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 293
  • Celková karma 13,16
  • Průměrná čtenost 1361x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik