Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M33a52r78t61i82n 85Š35u28l98c

10. 5. 2021 11:54

Nezlobte se, ale postavil jste to na zcela zavádějícím argumentu, který vůbec nevystihuje podstatu problému.

To, že soukromé televize jsou financovány inzerenty, kteří zase díky reklamě mají příjmy od lidí je přece každému jasné. Ale tam přece není žádná POVINNOST nakupovat zboží inzerované na té které televizi. Je DOBROVOLNÉ.

To máte, jako kdybyste MUSEL každý měsíc povinně platit 1000 Kč konkrétnímu pekaři a měl tak nárok na 5 rohlíků určitého (standardizovaného) druhu.. bez ohledu jestli jestli rohlíky jíte nebo nejíte, jestli raději slané nebo sladké, jak často a kolik když tak potřebujete. Samozřejmě, kdykoli si mohu u konkurence koupit jiné rohlíky podle chuti a potřeby. Ale nenaštvalo by vás, že toho jednoho jednoho pekaře musíte platit povinně? Bez ohledu na to, jaké rohlíky peče (byť se zaklíná tím, že jeho rohlíky jsou v souladu s aktuálními trendy zdravé výživy)?

0 0
možnosti
Foto

Já jsem nic nepostavil na argumentu, natož zavádějícím. Ale na realitě, která vyvrací Vaše slova o tom, že způsob financování soukromých TV je každému jasný. I zde nedávno někdo napsal, že ty programy na soukromých TV má zdarma narozdíl od ČT. Nevím, proč tuto skutečnost (nevědomost neznámého počtu lidí) máte potřebu ignorovat či odmítat.

Žádná povinnost nakupovat to či ono samozřejmě není, ale předmětem reklamy je kde co, takže vyhnout se tomu téměř nelze. Způsob, jakým je financována ČT a nakolik to komu vadí, je jiné téma, které rád přenechám komukoli jinému.

1 0
možnosti

Nejsem fanda VPT a tak několik poznámek, výjádření

V čel ČT stojí bývalý karierní komunista......

Vadí mi nevyvážené a neobjektivní zpravodajství, které bylo například zmíněno i v analýze Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, která zkoumala vysílání metodou obsahové analýzy, kolik času ve vysílání získali zástupci jednotlivých politických stran a zda to odpovídá jejich roli ve společnosti. Autorům vyšlo, že zástupci TOP 09 měli „neadekvátně mnoho“ prostoru

Reklamy v TV.... obecně vůbec nesleduji, bo většinou si pořady předtáčím a reklamu mohu přeskočit a pokud jsem v živém vysílání přepnu na jiný kanál, nebo vypnu zvuk, takže ani tímto způsobem nefinancuji privátní kanály jak pan autor zdokumentoval.

Od rady bych očekával obsahovou analýzu , jak jsou informace podávané, tedy kolikrát jsou spojené s komentářem, které informace jsou embargovány, které osobnosti se objevují na obrazovce a které ne a podobně. Některé z těchto rozborů lze získat jednouchou kvantitativní analýzou obsahu vysílání. Jiné vyžadují expertní pohled, který ukáže, co je záměrně vynecháváno, jak je v komentářích redaktorů rozbita chronologie a kdy je vynechán časový a prostorový kontext. Takováto obsahová analýza je obtížná a nic nenasvědčuje tomu, že by současné rady určené pro kontrolu veřejnoprávních sdělovacích prostředků byly schopné něco takového objednat a pochopit. Není divu: rady jsou odrazem úrovně Poslanecké sněmovny, těžko mohou být lepší.

Závěrem vyjádření chartisty a publicisty Václava Vlka Od veřejnoprávní televize čekáme něco lepšího, než nám poskytuje v podobě průměru či podprůměru a neustálého uvědomělého politického školení na všech kanálech. Publicista a chartista Václav Vlk považuje za směšnou představu, že u nás existují nezávislá veřejnoprávní media a že by změnou financování nebo jiným složením Rady mohla přijít o údajnou nezávislost. Vždyť Českou televizi ve skutečnosti ovládají tzv. progresivní politické síly, různé party v jejím vedení a společnost ani vlád

1 1
možnosti

"Reklamy v TV.... obecně vůbec nesleduji, bo většinou si pořady předtáčím a reklamu mohu přeskočit a pokud jsem v živém vysílání přepnu na jiný kanál, nebo vypnu zvuk, takže ani tímto způsobem nefinancuji privátní kanály jak pan autor zdokumentoval" Perfektně popsáno, a úplně stejně si to předtáčí a vypíná každej, včetně poslední tetky v Kotěhůlkách. A jen neskutečnou shodou náhod se po vysílání reklamy v bedně vždy zvedne prodej onoho produktu, takže naivní výrobci si myslí, že je to díky jejímu vysílání, a zbytečně cpou prachy televizím.;-D

0 0
možnosti

Tak to bylo, tak to je!

Jenže těm tumpachům to nevysvětlíte.

Oni chtějí televizi a prezidenta z hospody IV. cenové skupiny a vůbec jim nevadí, když hospodskej si - tuhle nenápadně a jindy i docela natvrdo - rozhoduje, o čem a jak si jeho štamgasti v jeho hospodě smí povídat.

1 0
možnosti
Foto

:-)Asi je to pro někoho povznášející - prožít si u TV atmosféru vzájemné přátelské pomoci mezi přítelem Xaverem přítelem prezidentem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 293
  • Celková karma 13,12
  • Průměrná čtenost 1361x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik