Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná jsem měl zmínit ještě jednu věc : Když I. David na twitteru obviňoval Ukrajince z masakru v Kramatorsku, vymlouval se nejmenovaného Ukrajince jako zdroj, z něhož vycházel. To, že z Rusa Chruščova udělal Ukrajince , se nabízí jako možné vysvětlení...

1 0
možnosti
Foto

Copak kdyby jen nějaký David. Ale podívejme se na zoubky některých obzvláště vyvedeným kouskům tady. A to ještě zajít na Neviditelného psa!

Můžete se upsat a uodkazovat do smrti, stejně zůstane Chruščov Ukrajincem, který Krym daroval, referendum bylo právoplatné, protože to potvrdil Šarapatka, nebozí Rusové byli na Ukrajině utlačováni, přestože tam mluví rusky 90% obyvatel, Ukrajina se nemá bránit, Zelenský je agent USA a CIA, Bandera vyvraždil půl Ruska. A Havel nařídil bombardování Jugošky. Mariupol rozmlátil Azov, V Buči byli herci atd.

Tihle kousci budou své nesmysly opakovat do nekonečna, protože musí být proti!

Je-li podle průzkumu 10% našich občanů na straně RF, podivuhodně to odpovídá 10% lidí v KSČ za socíku. A rozdělení IQ dle Gaussovy křivky.

R^

2 0
možnosti

Tak si to zrekapitulujme. Zločinec Nikita Chruščoval inicioval vyjmutí Krymu ( které je pro vás něco jako svatý grál, na kterém stavíte svou teorii o ukrajinském Krymu ) z administrativy ruské části federace, do ukrajinské části federace. Příslušnost Krymu k Ukrajině pak vícekrát potvrdil SSSR. Poznamenal bych, že době, kdy byla Ukrajina součástí Ruské federace.

V roce 91 proběhlo na Ukrajině neplatné referendum, že Krym má patřit Ukrajině. V roce 92 si krymský parlament odhlasoval nezávislost na Ukrajině. Ukrajinská vláda nařídila Krymu zrušení nezávislosti. Nakonec se Ukrajina a Krym dohodly na nějaké formě autonomie, která ovšem vzala zasvé.

V roce 94 opět proběhla snaha Krymu o samostatnost,

v roce 95 tuto samostatnost Ukrajina opět znemožnila. Poté, co se proruský Kučma stal prezidentem Ukrajiny, snahy Krymu o samostatnost ustaly. Až došlo ke slavnému Euromajdanu a rozhodnutím typu zákazu ruštiny coby úředního jazyka i pro Krym. Takže se opět na Krymu zvedly proruské nálady a v roce 2014 Krym požaduje zpětné připojení Krymu k Rusku, které je, bůhví proč, západem ignorováno. Celé to končí tím, že Ukrajina plánuje definitivní přerušení vztahů s Ruskem a Krym si hodlá vzít s sebou. Vy myslíte, že po právu, já to posoudit nedovedu a vzal bych v tomto komplikovaném případě v potaz názor samotných Krymanů. Vás ale jejich názor zřejmě moc nezajímá a spustíte něco o Sudetech nebo Karlových Varech :- )

1 1
možnosti
Foto

Z proruských webů to máte dobře načtené. Připojení Krymu k Ukrajině mělo logický smysl - kvůli přístupnosti. RF měla smlouvu o používání přístavu (Sevastolpol) za výhodnější ceny plynu. Toho Chruščova si nechte do Červené Karkulky, kdo o připojení rozhodl, se dočtete na netu. Už jen tenhle canc Vás činí zcela nedůvěryhodným.

Nahlédněte i do historie, Krymu, je spletitá, povšimněte si, kam se ztratilo pád desítek tisíc krymských Tatarů.

Rozhodující referendum posílené kalašnikovy a schválené naším s. Šarapatkou, kdy nebyl přítomen ani jeden ruský voják (následně vyznamenaný) civilizovaný svět neuznal.

Rusko (dříve SSSR) bylo proslulé organizováním národně osvobozeneckých revolucí. Do vybrané destinace se přestěhovalo potřebné množství ruských občanů, kteří následně žádali o osvobození. (Viz Doněck)

Ale důležitý je hlavní důvod: uchvátit nějaké území s nerostnými surovinami a strategickým významem.

Ještě jste zapomněl, jak amicí přestavovali školu v Sevastopolu na raketovou základnu.;-D

3 0
možnosti

Kdysi hned po převratu jsem opakovaně narazil na informace, že Krym byl záměrně "přepsán" z Ruské svazové republiky na Ukrajinu mj. kvůli splátce jakéhosi dost velkého dluhu RSFSR snad vůči Světové bance. Ve smlouvě prý bylo, že pokud se tato poválečná půjčka evidentně a měřitelně neosvědčí, např. růstem HDP nebo počtu obyvatel menším než průměr jakéhosi referenčního výběru, není dlužník povinnen hradit. Tak si rusáci papírovým převodem Krymu snížili statisiky a měli zaplacíno, aniž by tušili, co si tím připraví za problémy do budoucna.

Dalším faktorem prý byla totální poválečná demotivace a fatální alkoholismus ruských středních a vyšších kádrů v krymském zemědělství, kdy Nikita tam takto chtěl naroubovat zbytky ukrajinských vyšších kádrů, kteří tehdy ještě zcela neztratili některé evropské návyky jako logika, zodpovědnost, motivace apod.

1 0
možnosti
Foto

Chruščov nebyl v té době u moci.

1 0
možnosti
Foto

Nebyl v té době u moci. U moci v SSSR byl Georgij Malenkov, Lavrenty Beria. Nikita Chrušov. V roce 1958 odstranil Chruščov své konkurenty a stal se tím, kdo vládl po Stalinovi v SSSR. Poloostrov Krym, který Rusku nikdy historicky nepatřil, byl kořistí Kateřiny II., která Krym vlastně 2. února 1783 pro sebe zabrala. . Převod tehdejší tzv. Krymské oblasti do Ukrajinské SSR trval celkem půl roku (od ledna 1954 do června 1954) a za tu dobu prošel všemi stádii schvalování, včetně změn v tehdejší sovětské ústavě. Všichni to chtěli a nebyla to vůbec záležitost jednoho soudruha, byť jakkoli vysoce postaveného. V květnu 1944 nechal Stalin z Krymu doslova vyhnat 220 tisíc Tatarů, kterým Krym patřil a ostatní národností pro údajnou kolaboraci s Němci. Do Uzbekistánu, na Ural a na Sibiř je deportovali během 60 hodin, když na sbalení věcí dostali půl hodiny. Na jejich místo začal stěhovat Rusy.

3 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 1385x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik