Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zločin z lidskosti, jak to vnímat? Pod jistým prizmatem se může jevit reálně, jenže dnes už klasik před mnohými roky vyhlásil, že: " .... vražda na tyranu není zločinem". Navíc dalších více let před prof. Málkem v roce 1921 rozhodl obdobně v jiné kauze německý porotní soud, což prizmatem dnešní doby je velký paradox.

Je tedy zločin z lidskosti oxymoron? Jak pro koho.

0 0
možnosti
Foto

Veľmi silný text. U nás je také príslovie, že Zlodej kričí chyťte zlodeja....Veď zmyslom života je život sám.

0 0
možnosti
Foto

Četla jsem ji už několikrát tu vaši báseň a ještě asi budu. Nějak mi pomáhá udržet si vnitřní klid. Od rána přicházejí těžké myšlenky, třeba jak by mi asi bylo, kdyby teď do prostoru, kde se nacházím, vtrhli ozbrojenci a začali do všech střílet. Je to tak hrůzné, že mě to do toho pocitu nepustí. Aktuálně necítím ani strach ani nenávist, jen velkou tíhu, a všemi mými buňkami vibrují slova Ježíšova: "Odpusť jim, neboť nevědí, co činí."

1 0
možnosti

Ale oni vědí co činí...

1 0
možnosti
  • Počet článků 295
  • Celková karma 13,36
  • Průměrná čtenost 1352x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik