Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Upozornění: Argumentum ad hominem, je trolling, což je redakci dobře známo., stejně jako diskutujícím. Příště mažu.

0 0
možnosti
ZD

Chvíli se zdálo, že u vás snad zvítězí rozum a odstup nad emocemi. Dalekáť cesta vaše, marné volání...

0 0
možnosti
Foto

U Vás se ani na chvíli nezdálo, že byste si přestal cucat z prstu nesmysly . Předstírat, že z mých slov poznáte mé emoce? To u Vás není poprvé a nejste jediný, kdo volí takový způsob "argumentace".

2 0
možnosti

Nemám rád nálepkování. Jakmile někoho onálepkujete, dáte ho v lepším případě do škatulky, v horším dehumanizujete a už to bude navždy nepřítel a někdo, koho nemusíme a nechceme chápat. Tím se krásně polarizuje společnost.

Druhá věc, nemám rád trestání za názor. Trestejme jasné výzvy k násilí které mohou být reálný dopad. Netrestejme výzvy lidí, kteří jen plácají nesmysly, aby byli zajímaví nikdo je moc neposlouchá. Ke svobodě prostě patří i "alternativní" názory. Pokud se někomu líbí Rusko, berme to jako jiný názor. Nemusíme s ním souhlasit, můžeme si o něm myslet, že je to hlupák. Ale nehledejme způsoby, jak ho poslat k soudu.

4 1
možnosti
JU

J63o20s49e73f 67U85l72m83a65n

10. 1. 2024 10:42

Na nálepkování není vůbec nic špatného. Jistě, některé skupiny od nálepkování zrazují, většinou proto, že se jedná o potrefené husy, případně nálepkování není kompatibilní s tzv. politickou korektností a skupiny prosazující politikcou korektnost jsou pochopitelně proti nálepkování. U nálepkování je třeba vzít v úvahu dvě věci:

První, že nálepkují všichni a ti, kteří hovoří, že ne, tak se vyhýbají nálepkování konkrétních skupin, zatímco u jiných skupin s tím problém nemají a ani si ho mnohdy neuvědomují. Zbytek už je pak jen o pokrytectví.

Druhá věc je ta, že důležitá jsou vždy fakta. To znamená, že problém není v samotném nálepkování, ale v tom, že nálepkování může být dobré nebo špatné. Dobré nálepkování je takové, které je popisné a vychází z faktů. Špatné nálepkování je takové, které vychází z dohadů, spekulací, představ, přání, neznalosti,...při jehož použití dochází k porušení principů logiky.

0 3
možnosti
JU

J72o39s18e16f 76U14l39m54a36n

10. 1. 2024 10:13

Jen na okraj...Pojem "dezolát" je naprosto korektní a výstižný. Dnes se používá v kontextu člověka trvale nespokojeného, který šíří dezinformace. Není důvod se takovému označení nějak vyhýbat. Ani si nemyslím, že by tento pojem byl nějak zvlášť nadužíván, jak se mnozí snaží naznačit. Já ho budu používat klidně 100x denně, protože se s reálnými dezoláty denně setkávám (byť tedy v drtivé většině pouze skrze internet). Pokud se někdo takovým označením cítí dotčený, doporučuju mu jediné - aby přestal být dezolátem. Je to jen jeho volba. Jinak ano - Jiří Vyvadil je dezolát.

6 3
možnosti
Foto

Ivan David je, podle mne, oběť svého povolání, nejspíš se mu změnila osobnost a je mimo realitu. A když se tomu přidá žlučovitost, nenávit a nesmiřiterlnost, není to zrovna nejvhodnější člověk pro komunikaci, natožý pak vzor pro kohokoliv... Kromě podobných pomatenců.

10 0
možnosti
Foto

zaujímavé info, tiež to máte u vás zamotané

0 0
možnosti
Foto

Ano, i u nás některým lidem Putin zamotal hlavu.

5 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám. Ještě bych dodal, že ti, kdo se nechávají V.I.P. dezoláty inspirovat a zpitomělí pak vykřičí svou nenávist do veřejného prostoru, ty je snadné pak osolit, protože ty jejich výkřiky jsou jednoznačné. Jsou to ti, nad nimiž pak jiní téměř roní slzy, když předstírají přesvědčení, že pykají za své NÁZORY. Určitě ti osolení pak nespílají svým mentorům. Mají je za mudrce, za něž se hrdě stávají "mučedníky".

5 0
možnosti
Foto

Blahopřeji, pane Herdo, k Vaší výdrži, s níž vyhledáváte to, co kdesi psal či řekl pan Ivan David. To je jedinec, s nímž se jen minout beze slov na ulici musí být frustrující. Představa, že tento muž kdysi léčil duševně choré, je nad jakoukoli možnost mé jinak bohaté představivosti.

14 1
možnosti
Foto

Chápu, pro Vás jako doktora příbuzného oboru to musí být něco podobného, jako když je policista konfrontován s "padlým kolegou" - přeškoleným na kasaře

7 0
možnosti
  • Počet článků 296
  • Celková karma 13,39
  • Průměrná čtenost 1348x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik