Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K diskusi: Nevšední způsob trollingu - Pan Šesták, aby shodil můj článek, přišel s krkolomnou teorií, že si autor fejku ofotil firemní webovou stránku s překlepem a dal foto do oběhu před její korekturou, s důvěrou, že bude-li jeho dílko navíc nadepsané "Stejná práce, jiný plat", o to víc bude zřejmé, že chtěl upozornit na překlep. A protože se přece jen nemožné (podle pana Šestáka nemožné) stalo skutkem (fotka byla vnímána jako důkaz o zvýhodňovaní Ukrajinců), měl jsem odesílateli sdělit, že je to jen vtip na téma překlep

5 1
možnosti

Jejda, pane Herdo, Vy mi ale dáváte. Takže podle Vás diskutuju, "abych shodil Váš článek," a k tomu "Nevšední způsob trollingu." Nevěřím svým očím...

3 1
možnosti
JR

J73a57n 62R97á96ž

14. 1. 2024 14:06

S tvrzením v titulku nelze jinak než souhlasit

5 0
možnosti
LP

jj. a bez ohledu na to, zda je produkt pravý nebo fejkový.

3 0
možnosti

Autor onoho fejku se teď musí parádně bavit, třeba jeho sukcesem na tomto blogu. Podezřívat ho totiž z toho, že tím chtěl hodit udičku na všechny dezoláty, či jak se jim říká, to je opravdu silný kafe. Protože kdyby s tím někdo za někým přišel, tak by snad normální reakce musela být např. taková: Ty jsi asi nebyl nikdy na iDnes, a tak jistě nevíš vůbec nic o občasných, či spíš častých překlepech, že. Čímž by to skončilo, i bez následného googlování. No ještěže to tady nebylo rozpracováno dál, třeba jestli šlo o firmu soukromou, s českými vlastníky, ukrajinskými atd., nebo o firmu státní, či neziskovku atd.

0 5
možnosti
Foto

To byste měl pravdu, kdyby možná tak polovina lidí těm hloupostem nevěřila.

8 0
možnosti
Foto

Zdráhám se uvést ještě jeden zdroj fejků, tedy raději beze jména youtubera. U něho mne napadlo, že na rozdíl od těch najatých Ruskem, si možná vydělává i bez přímé ruské pomoci - provizemi za reklamu, protože návštěvníků má tisíce.

Dělá v principu to samé, jako jsem popsal s fotkou webové stránky. Stahuje videa od všech možných zdrojů, a pak z nich vyrabí svá cinknutá a více než matoucí díla opatřená jeho vlastním komentářem. Věřím, že Rusové si ho už s potěšením všimli.

7 0
možnosti
Foto

Nic nelze vyloučit. Vždytˇ i tyto stránky z toho de facto žijí. Tedy coby nosiči reklam. Blogy i tzv. diskuze jsou toliko nástrojem, neb účel světí prostředky

1 1
možnosti
Foto

Ano, ten dopis, který pan Horner uveřejnil, je opravdu nefalšovaný. Je pravý! Podobně, jako se nedá říkat, že někdo nosí falešnou paruku. Však se s tím, chudák, taky nadřel.

Nezdá ve vám, že s hodnocením naší populace měl Miloš Zeman pravdu?

4 0
možnosti
Foto

Nemoc šílených hlav se nešíří jen u nás, ale Zeman měl možná na mysli ty, kteří infikováni ještě nejsou

1 0
možnosti
JN

J98o43s12e50f 85N63i69k70l

14. 1. 2024 10:19

Jistě máte pravdu, že na sociálních sítích kolují i různé "dezinformace", které jsou skutečnými dezinformacemi. Mnohé reagují na "dezinformace", které jsou šířené masmédii naprosto úmyslně. Občanům chybí jasná pravdivá sdělení, nikoliv jednostranné informace a polopravdy. Pak se nedivme, že nastupuje fantazie a lži.

0 16
možnosti
JU

J20o11s66e51f 24U92l53m33a31n

14. 1. 2024 10:21

Můžete uvést konkrétní příklad?

9 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

5 0
možnosti
JL

Máte pravdu. Zde malá ukázka těch nejvýraznějších.

https://fb.watch/pzm2Y172_j/

3 0
možnosti
Foto

Díky. Vskutku hutné.

1 0
možnosti
Foto

Jen se až vkrádá otázka, co jsou ti, co na ty sítě vstupují, a ,,zkoumají" jejich obsah

1 7
možnosti
RK

Nechci ti brát po ránu iluze Jirko, ale chápeš, že se právě na jedné ze sociálních síti nacházíš?

13 1
možnosti
PJ

Nejhorší je, že už nemyslí ani vzdělaní a inteligentí lidé. Bratr měl obchodní jednaní s ředitelem jedné nemocnice a během jednání tento ředitel s naprostým klidem začal vyprávět jak to je tady s těmi emigranty špatné a že v Klánovicích vraždil Ukrajinec a aby byl klid, tak to Policie hodila na Kozáka.

9 0
možnosti
JU

Tchán od kamaráda taky. Týpek, co dělá vědeckého pracovníka v oblasti zkoumání hormonů, tak útok ruských hackerů u nich v ústavu pochopitelně hodil na zlé Američany, ačkoli IT vůbec nerozumí. On měl o pachateli jasno ještě předtím, než se ten útok stal.

5 0
možnosti
  • Počet článků 296
  • Celková karma 13,39
  • Průměrná čtenost 1348x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik