Diskuse

Rozumějí muslimové Koránu?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Rv Srovnávat stovky miliónů t.z. umírněných muslimů s křesťanským vyháněním ďábla je nesolidnost stejně přihlouplá jako hodnotit průměrné IQ národa podle testů vypracovaných v psychiatrické léčebně.

Ti Vaši "umírnění" vůbec neznají Korán, natož další materiály s Koránem související (osobně jsem s řadou diskutoval při sběru podpisů pod petici) a pak je jasné, co udělají: to, co uslyší od přednášejícího v mešitě, což nemusí být vždy mírumilovné.

0 0
možnosti
Foto

Mírumilovný muslim je protimluv. Ti mírumilovní z nich skuteční muslimové nejsou - budu-li tedy předpokládat, že význam pojmu 'mír' vnímají muslimové shodně (byť jeho výklad doznal značné devalvace invazními vstupy západních vojsk například do Iráku či Libye).

0 0
možnosti
Foto

Mám z vás dojem, že činíte to, co je vytýkáno militantním vykladačům Koránu.

2 0
možnosti
TP

T28o89m50á75š 55P95í43c18l

28. 12. 2014 16:41

Když jste takový znalec Koránu, tak byste měl vědět, že ty Vaše 3 mírumilovné verše jsou pěkně vytržené z kontextu. V Koránu se skutečně vyskytují, ale o kousek dál se vždy dočtete něco ve smyslu "a až budete dost silní, tak je pozabíjejte". Veškeré verše (no, ono jich věru moc není), které mají jakési mírumilovné a tolerantní poselství platí jen pro muslimy, kteří zatím nejsou v takovém počtu a v takové síle, aby mohli dělat to hlavní - zabíjet nevěřící.

2 0
možnosti
Foto

Něco ve smyslu? Nebo opravdu: "Lžete a hlásejte toleranci, než budete dost silní?"

0 0
možnosti
Foto

J47i47ř68í 35K71i29n70d60l

28. 12. 2014 16:19

Jedna verze v koránu byla napsaná v Medce. Druhá verze militatní byla napsaná v  Medíně. Ta obsahuje právo šária

1 0
možnosti
PS

Ono je podstatné, že díky tomu textu, který je v koránu, se odehrávají věci, které nejsou slučitelné s lidstvím. Vaše tvrzení o výkladu mi připadne, jako když někdo tvrdí, že socialismus a komunismus jsou dobré myšlenky ,ale ti lidé kteří je naplňovali byli špatní. Spíš mám pocit, že je to špatně celé. Celý islám je cestou zpět a do pekla.Víra má člověka činit lepšího, nedělat z něj pomstychtivého rozsévače neštěstí a zla a šiřitele násilí. Ti tzv.mírumilovní jsou především pasivní a jistě v podstatě dobří lidé, ale co se stane , až budou vystaveni zkoušce, jak je jejich víra silná. Obhájí si svoji lidskost před tlakem kazatelů koránu ? Při jejich silném vztahu k islámu, který do nich lejou od malička ,nemají šanci se vzepřít nenávistným myšlenkám.

5 0
možnosti
Foto

Proč by ti, kdo pochopili Korán, nutně museli poslouchat šílené vykladače? Myslíte, že jsou pasivní? Že by měli co? Bojovat se zbraní? Proti fanatickým islamistům? Abychom si my mohli oddechnout? My vnitřně silní a nepodmanitelní :-) Abychom si mohli tiše rozjímat? Nebo něco jiného? Třeba poslouchat, že demokracie nutně musí vést cestou propojení státních institucí s organizovaným zločinem? Že nechat se okrádat nekomunisty je důstojnější? Nejsme poněkud pasivní?:-)

0 0
možnosti
Foto

Jednu inspirativní zmínku: Ježíš Nazaretský měl původně v úmyslu vzbouřit lid proti Římu. Ten, kdo věděl, jak by to skončilo, ho začal vést jinou cestou. Mluvil k němu a dal mu pznat tolik, že přijal i tu oběť. Slyšet není totéž jako mít halucinace.

1 3
možnosti
MP

Mohl byste uvést zdroj, kde je aspoň mlhavá zmínka o vámi zmiňovaném "původním" úmyslu Ježíše Nazaretského? Je to pro mne totiž naprosté novum. To víte, nejen muslimové jsou zabednění a o své víře špatně poučení.

1 0
možnosti
KJ

K10a59r19e16l 54J95a38n47d72a

28. 12. 2014 15:04

Tradičně karma.

1 2
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že celý islám vznikal podle momentálních nálad a potřeb pana Mohameda a kvůli ústnímu podání byl korán ve verších, kdy byl kvůli rýmu doplňován text bez kontextu s předchozím, domnívám se, že "porozumět" tomuto blábolu nemohl ani archanděl Gabriel, natož pak muslim.

6 0
možnosti
Foto

Vulgarizovat nepochopené je také cesta..........

2 3
možnosti