Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud Bůh existuje, nemůže být vševědoucí, všemocný a spravedlivý současně. A pokud ještě stvořil člověka k obrazu svému, tak už s ním nechci mít lautr nic společného.

Koho má Bůh nejraději? Přece nás, ateisty. Protože ho neotravujeme svými problémy a nemusí je za nás řešit.

0 0
možnosti
JS

Je zajímavé, když ateista hovoří o tom, jaký by Bůh měl (případně neměl) být :-)

Ano, v Bibli se píše, že Bůh stvořil člověka ke svému obrazu. Jsme svobodní jako Bůh a jsme nadaní schopností tvořit a milovat jako Bůh. Tím jsme obrazem Božím. Jsme jako Bůh, což je dokonce přímo řečeno v Bibli.

Chápu, že jste svůj příspěvek napsal s důrazem na humor. Tak já také něco přidám.

Shromáždí se vědci před Bohem a řeknou: "Bože, už Tě nepotřebujeme, už umíme udělat z hlíny člověka."

A Bůh povídá: "Tak se předveďte, pánové..."

A vědci začnou shrnovat hlínu a plácat z ní člověka, když tu Bůh řekne: "Ze svojí hlíny, pánové, ze svojí..."

0 0
možnosti
JS

Pokud se rozhodneme pro skutečně vážné studium biblických textů, abychom dokázali vnímat celý kontext, tak zjistíme, že biblický Bůh lidi tak miluje, že se lidmi raději nechá zabít, než aby jim zkřivil vlas na hlavě.

Peklo je v Bibli vyjádřeno pouze v abstraktních pojmech. Jako například "jáma" nebo "věčný oheň" (ve starověku symbol naprostého zániku), případně jako místo, kde je "jen pláč a skřípění zubů". Když se zamyslíme nad tím, co je to "pláč a skřípění zubů", tak je to smutek a vztek. Člověku, kterému ze života zbude jen smutek a vztek, už nic nemá, propadá šílenství. Ten, kdo propadne smutku a zároveň zlobě, ztrácí smysl existence. Mnoho teologů říká, že peklo je prázdné. Bůh totiž nemá žádný důvod, aby někde konzervoval zlo a udržoval utrpení. Podle toho, co se dozvídáme z Bible, Bůh zlo prostě zničí. Pokud v nějakém člověku převažuje zlo, pak zničením zla dojde ke ztrátě jeho osobnosti. Přestane existovat.

Bible přirovnává lidstvo k poli. Roste tam obilí, ale také plevel, který je často mohutnější než obilí a dokonce to obilí dusí. Jenže kdyby hospodář (Bůh) začal plevel vytrhávat, vyrve z kořenů i obilí. A tak Bůh čeká, až pole dozraje. Pak obilí shromáždí v sýpce a plevel spálí. Ta "sýpka" je místo, kde Bůh osobně "setře každou slzu z očí". Je to místo, kde všichni lidé světa opět tvoří jednu rodinu. Podle Bible do Božího království (do Nebe) přichází tak ohromný zástup lidí všech národů, že ho nelze ani spočítat. Nepochybně tam bude i spousta ateistů. Bible popisuje Boží království prakticky výhradně v podobenstvích, které ukazují, že to místo je mnohem lepší, než si kdokoli dokáže představit.

Korán je na zcela jiné úrovni. Na mnoha místech jsou tam do děsivých podrobností popsány způsoby mučení, které má Allah v pekle připraveny pro nevěřící. Mučí je žízní, hladem, ohněm, stahuje je z kůže a tu kůži zase obnoví, aby jim ji mohl opět stáhnout.

Allah je v tomto ohledu dokonalou parodií na Boha.

1 0
možnosti
MC

Hlavně, že víte, který ten Bůh je ten pravý, totalitní, nepřekonatelný, aby jste byl šťasten do konce svého bytí. A o tom to je.

0 0
možnosti
AS

A46d44a81m 53S51t81a14v49a

22. 1. 2015 17:59

".....ten Bůh....": Čí jako?

0 0
možnosti
Foto

Jak jako? Jako že vás zajímá čí je jako? Jako že majetkoprávní todleto? Jakože vztah? Nebo jako co?

1 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 1366x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik