Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Poznámka k diskusi:

Přestože souhlasím s tím, že by se neměli diskutující častovat vulgarismy, rád bych připomněl, že sprostota může být vulgarismů zcela prostá. Jak jste si jistě všimli, o našem premiérovi jsem nenapsal jedinou větu. Reagovat na obsah článku slovy o nenávisti k miliardářovi musím tedy logicky vnímat jako projev předstírané tuposti.

Také mne zaujala otázka, zda jsou psychiatři takoví srabíci? Především jsou to lidé. A mezi lidmi, jak všichni dobře vědí, jsou lidé stateční, méně stateční i málo stateční. Také jsou různých charakterů, tedy morálně volních vlastností.

Když v roce 2017 pan JUDr. Otakar Motejl vyjádřil vážné znepokojení nad důsledky nepravdivých posudků znalců, jistě to nebylo motivováno žádnou nenávistí, natož k lidem bohatým. Nejen proto, že pan Motejl nebyl blb, ale i proto, že nebyl nepříčetný. Ani Liga lidských práv nebo Kancelář veřejného ochránce práv ve své snaze dosáhnout novely zákona o soudních znalcích nepředpokládaly, že se někdy v budoucnu ocitne Andrej Babiš mladší v na Krymu nebo v blázinci a že se jeho verze bude výrazně lišit ud verze s kulatým razítkem. Člověk, který se domohl spravedlnosti až ve Štrasburku (dokument Jak jsem se stal nečlověkem) byl motivován právem na důstojný život, nikoli nenávistnými úvahami o jakémkoli miliardáři. Některé komentáře jsou důkazem, jaké důsledky může mít zneužití psychiatrie a jsou vlastně cílem takového zneužití - zlomit důvěru v duševní zdraví konkrétní lidské bytostí, učinit jí bezmocnou a bezbranou. Když se Bill Clinton v roce 95 omluvil občanům USA za zneužívání psychiatrie, jistě také nebyl motivován nenávistí k nějakému miliardáři, natož k Anreji Babišovi, který jím ještě nebyl.

Na utrpení a ponížení druhých lidé reagují různě. Například popíráním holocaustu nebo justičních vražd padesátých let. Stát na kraji pole a vnímat krásu scenérie se Zetorem, na němž sedí ve slunci veselá rolnice v šátku a s písní na rtech, je tak příjemné... Kdo by si chtěl kazit dojem cizím utrpení

2 0
možnosti
Foto

m, když je možné oslavovat majestát?

1 0
možnosti

Já nevím, ale Babiš junior žije s matkou léta v cizině. Jak dlouhé prsty by musel jeho otec mít, aby ovlivnil tamní lékaře? Léky tam bral, někdo mu je musel předepisovat, a pochybuji, že mu je lékař vystaví bez vyšetření. Alespoň dobrý lékař by nic takového neudělal. A pak je tu ještě matka. Myslíte, že by jen tak přihlížela?

4 6
možnosti

Nekažte to panu Herdovi:-)

5 4
možnosti
Foto

Dovoluji si zdvořile požádat o laskavé uvědomění, že jako opatrovník 90 leté maminky, nemám čas ani chuť a vůli reagovat na nesmyslné podsouvání čehokoliv, zvláště toho, že snad něco závažného tvrdím. Tvrdím jen tolik, že v kauze jsou vážné a znepokojivé rozpory, které nemohu odstranit já, ale lidé k tomu kompetentní. Komu je to jedno či chce věřit nějaké z verzí, je to jeho věc.

Děkuji za pochopení.

7 1
možnosti
Foto

Na tomto Vašem sdělení není nic k nepochopení. Nakonec o Vaší péči o Vaší maminku jistě náročnou ve všech(!) směrech , JSTE SE TAKÉ PÁRKRÁT ZMÍNIL.R^

0 0
možnosti

Každý druhý schizofrenik Vám o sobě řekne, že je úplně zdravý, to není nic nového ani neobvyklého ;-) Takže pokud tu chcete zpochybňovat diagnózu stanovenou renomovanými českými lékaři, tak byste měl zveřejnit ten údajný lékařský posudek...jinak je to jen plácání ;-)

7 5
možnosti
Foto

ANO, na to se pak vždy u zneužití tohoto oboru spoléhá - na účinnost primitivní argumentace: "Říká, že není blázen, tudíž je blázen (nemá náhled)."

Renomovaní čeští psychiatři neměli odvahu vyhovět Andrejovi Babišovi mladšímu ani v tom, co doporučuje metodika MZ - zajistit si vyšetření jiným lékařem. Takže plácáte Vy.

5 2
možnosti
Foto

;-) Ostatně myslím, že Babišovo musí být zničeno. I kdyby soudruh čert na koze jezdil. Jo, a s továrníkama taky zatočíme, bo ani kapitalizmus s lidskou tváří si taky rozvracet nedáme;-)

9 2
možnosti

Soudruh Bureš je ve věku, kdy by měl své impérium předávat. Jako každý rozumný rodič, svým dětem. Přece pro ně, to vše dělal a riskoval ? Převzít roli mentorskou, dozorovací a poradce. Radovat se z jejich úspěchů a nově nastoupené cesty. Tak to probíhá v normálních rodinách. Pak život dostává smysl, jde o vrchol celé přirozenosti ...

Soudruh Bureš následně říká, že jeho děti, ano ! - Jsme vlastně všichni my ! Věnuje se nám, aby bylo lépe. Když nespí, tak sní a dokonce sepisuje traktáty. ČR je už na špici, dále bude důstojnější a silnější. Jako oblíbený pohádkář se docela osvědčil, své posluchače má ...

Pravda, jsou zde tací, kteří varují ! Pozoruhodné je to, že v čele stojí jeho vlastní dítě. Podporovatelé pohádkáře, ovšem mají pravdu. Dítě netřeba brát vážně. Jde o "Bílého koně a veřejného blázna"! Tak, jak si to jeho otec přál. Úspěchů je skutečně kopec! ANO, vítejme v epoše historických megadluhů, zvyšování ven a inflace. Pryč s rušiteli blaha ! Naslouchejme dále pohádkovým příběhům. Ostatně, od dětství je máme rádi. ANO a zmrzlinu taky ! ... :-)

5 3
možnosti

Česká i švýcar. policie by měla přezkoumat, zda synek nebyl dán pod léčiva, aby otec měl klid, zda se nezneužila psychiatrie. Resp. synek bude mít asi určité problémy, to by mělo dítko každého takového tatíka, ale možná nebyl důvod hrát to na větší psychiatrické vstupy.

2 6
možnosti
Foto

̈STo je dobrý, aby otec měl klid zbaví jej zaměstnání a nacpe je tlumícími léky a proti jeho vůli jej odvleče na Krym, kde do něj cpou dál tlumící léky. On pošleš na Policii ČR dopis, že jeproti své vůli unesen na Krymu . Policie šetří a pak věc odloží, aniž jej vyslechne a ani neprojeví snahu jej vyslechnout. V televizi Babiš prohlásí, že jeho syni dcera jsou schizofrenici a nemohou ve věci Čapí hnízdo vypovídat. syn se léčí na Krymu. Stačí si jenom přečíst, jak se Babiš choval ke svým dětem, jak je ponižoval.

2 0
možnosti
Foto

Babiš není z těch, kdo by bral nějaké ohledy, když je nebere ani na své děti, když ohrožují jeho zájmy. Ukažte mně otce, který vlastního syna držitele pilotního průkazu vydaného v USA na dopravní letadla, nechá vyhodit z práce, kde pracuje jako druhý pilot dopravního letadla Boeing protože majitele letecké společnosti je jeho kamarád. Předhodí jej ruské psycholožce, která jej nadopuje prášky a udělá z něj schizofrenika a unese jej na Krym, aby nevypovídal v kauze Čapí hnízdo.. Dnes se jeho syn léčí ve Švýcarsku. na odvykání návykových léků, které do něj cpali Tam potvrdili, že není žádný schizofrenik. O otci v mediích, kterým poskytl rozhovor nemluví vůbec pěkně. Bodejť ne, když oběma dětem zničil život .

3 1
možnosti
Foto

Už jen fakt, že se nikdo z našich zdejších oslovených psychiatrů neodvážil poskytnout Andrejovi nové vyšetření, svědčí o atmosféře strachu připomínající staré časy nebo sovětské časy či současný ruský čas.

3 3
možnosti

Váš blog jen přesouvá charakter tehdejší senzační reportáže dua Kubík & Slonková z kategorie výbušnosti do složky nechutnosti, protože výpovědní hodnota nemocného je značně oslabena.

Nabídněte to Blesku, úspěch bude zaručen. Kam až se dá klesnout ve snaze odstranit, poškodit politického rivala...skvělá vizitka...

5 1
možnosti
Foto

Tehdejší senzační reportáž by skutečně byla úpadková, kdyby tehdy údajně vážně nemocný Andrej Babiš nepotvrdil později znovu to, co v reportáži řekl a kdyby nebyl nezávislým psychiatrem nedávno shledán duševně zdravým. Co se Blesku týče, nemám v úmyslu konkurovat Miloši Zemanovi.

2 1
možnosti

M38a55r11t75i22n 22Š75u54l35c

28. 8. 2021 11:55

No, nejsem expert ale myslím, že nějaké mechanismy na nezávislé přezkoumání duševního zdraví nebo způsobilosti přirozeně existují. Stačí jich využít.

A pokud jde o Parlamentní vyšetřovací komisi, popravdě si zrovna nevybavuji situaci, kdy by něco vyřešila, natož aby "rozptýlila všechny otazníky". Ale chápu, že to byla spíše taková provokativní otázka.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS