Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J20a16n 80R97i43c43h95t79e37r

25. 9. 2018 14:02

"Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) dnes oznámil, že se za první polovinu letošního roku vrátilo do svých domovů zhruba 763 tisíc syrských uprchlíků." (červenec 2018)

(vlastně ani nevím, jestli je to k blogu, ale evidentně to jde. Když se chce)

0 0
možnosti
Foto

Evidentně se část lidí vrací, to je vše. Přejme jim mnoho štěstí.

1 0
možnosti

Otrava plodem stromu frňákovníku je především nejčastější příčinou pádu/zániku celých civilizací. A prvním příznakem otravy bývá stoprocentní jistota jedince, že nakažen není.

2 0
možnosti

Tak už jsrm to pochopil, ty statisíce migrantů nejsou doktoři a jaderní inženýři, kteří budou v rodné zemi chybět, ale nepohodlní političtí političtí činitelě a aktivisté, kterým doma hrozí politické procesy. No, nevypadají na to, ale když to říkáte vy..

1 0
možnosti
Foto

Váš komentář asi patří pod článek někde jinde, někoho jiného, o něčem jiném. Pod článek někoho, kdo říká, o čem jste přesvědčen, že říká. Nevadí, nikdo nejsme neomylní.

1 0
možnosti

Z článku na Seznamu jsme se právě dozvěděli, že dlouholetá redaktorka Petra Procházková a další novináři, kteří neodmyslitelně k Lidovkám po léta patřili, redakci opouštějí. Na protest proti tomu, že LN otiskly článek, který jak se ukázalo, jim byl poslán z Úřadu vlády, tedy od Babiše.

O obsahu inkriminovaného článku minulý týden referovala ve svém blogu paní Jita Plítková, která také zaznamenala, že článek brzy z webu LN zmizel. (Někteří zdejší diskutující se na informace z tohoto blogu odvolávají, jako na relevantní zdroj.)

Článek LN nahradily dalším s vysvětlením, že ten původní byl stažen proto, že se údajnou MUDr. PhDr. Taťánu Horákovou, CSc. nepodařilo dohledat a jak se ukázalo, nikdo nikdy ji neviděl a organizace, kde měla být ředitelkou - Český dětský kříž - neexistuje.

Kdo se chtěl o MUDr. Horákové něco dozvědět, našel jen jedinou stopu - článek z roku 2015, v němž apeluje na Sobotkovu vládu, aby do země přijala 50 syrských dětí (sic!). Ve stejném roce tehdejší ministr financí Babiš plánoval přijmout tisíce uprchlíků, kteří by údajně pomohli české ekonomice, což zmiňuje i Jindřich Šídlo v dnešním Šťastném pondělí. I tento článek z roku 2015 je na netu dohledatelný.

Přesto že potvrdilo, že původní článek v LN s radami neviditelné MUDr. Horákové byl zřejmě záměrnou dezinformací, blog paní Plítkové tu visí dál a dneska si ještě přisolil i Jaroslav Čejka. Příznačné je, že ani jeden z nich neotevírá diskuzi.

Vítejte ve světě dezinformací!

10 0
možnosti
Foto

Za těchto, jiných podobných a dalších a dalších takových okolností je pro člověka, jehož koníčkem a náplní práce není politika, zhola nemožné se orientovat.....Jako by docházelo k jakési tajemné fantomizaci prostředí :-)

7 0
možnosti

Hlavně proto, že by museli přiložit ruku k dílu a peníze jim nikdo nedá...A bohužel...i já když jsem chtěla bydlet, tak jsem musela začít...to snad za ně začneme my?;-(

3 0
možnosti
Foto

Předpokládám, že jste nespala na holé zemi a neohřívala jste si jídlo na velbloudím trusu, když jste budovala své bydlení.

4 1
možnosti

"Neni vzdy snadne vracet se domu". V tom mate nespornou pravdu pane Herdo, je dulezite mit ten dum, vlastne domov, kam se vracet. Kazdy mohl videt video zaznamy kompletne rozbombadovenych syrskych mest, ruskym letectvem. Kolik asi Syranu melo v domov tam, kde jsou nyni trosky? Desetitisice, statisice, mozna az miliony, kam ti se mohou vracet? Z jednoho stanoveho tabora pro uprchliky do druheho stanoveho tabora v Syrii? Putin s tim ma zkusenosti z Cecny, kde po srovnani Grozneho se zemi, mesto znovu vystavel, obavam se, ze napravit devastaci zpusobenou ruskym letectvem v Syrii bude nad jeho moznosti. Bohuzel chmurne vyhlidky "pro navrat domu".

2 10
možnosti
Foto

Proto jsem se zmínil o cihle - v představě trosek.

2 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 13,00
  • Průměrná čtenost 1357x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik